Stutsborg Rideklub – første bredderideklub

09-09-2014 16:52

Fredag den 5. september blev Stutsborg Rideklub igen certificeret fra Dansk Ride Forbund som den første i landet. Første gang for knap et år siden gjaldt det fokus på miljøet - og nu er det som bredderideklub

Copyright Ridehesten.com

”Det er vi naturligvis stolte af.  Vi har længe målrettet Rideklubbens aktiviteter mod bredden, både i klubben og på rideskolen, hvor de fleste af vores knap 600 medlemmer rider. Det betyder, at vi tilbyder en bred vifte af aktiviteter, som ikke lægger op til konkurrence, og som heller ikke stiller specielle krav til hest eller pony. Vigtigst er, at børnene har sjove og hyggelige oplevelser med hestene og kammeraterne. Den ånd, vi ønsker at skabe er, at her er alle lige og lige velkomne - hvad enten de vil ride stævner eller ej. Det er en stor opmuntring, at denne indsats nu betyder, at vi kan føje breddecertifikatet til de certifikater, vi i forvejen har opnået for organisation, sikkerhed og miljø. Det falder naturligt i tråd med vores arbejde. Men vi tager også imod den med en vis ydmyghed, for vi skal hele tiden arbejde for at være en god klub for bredden, dvs. alle vores medlemmer.

DRF har beskrevet en lang række breddeaktiviteter f.eks. orienteringsridning og ponylege, som vi bruger, som en del af undervisningen af vores medlemmer, sammen med kurser, foredrag m.m. som sætter samspil med hest og børn højere end konkurrencer.

Besøg fra det svenske rideforbund
Samme dag vi modtog breddecertifikatet, havde vi besøg af syv repræsentanter  fra det Svenske Ride Forbund. De var på en tur til Danmark for at få inspiration til at udvikle deres egen kvalitetsmærkningsordning. Først gæstede de Dansk Ride Forbunds sekretariat og fik en generel indføring i den danske ordning og teorierne omkring de danske mærker. Derefter besøgte de Stutsborg for at høre om, hvordan certificeringssystemet virker i praksis i de enkelte klubber, samtidig med, at vi fik mulighed for at snakke klub- og rideskoledrift i de to lande. Selvom der er mange lighedspunkter, er der også forskelle, bl.a. på lovgivningen og de krav, de to rideforbund stiller. Vi synes i hvert fald, at vi fik stof til nytænkning - og det håber vi da, at gæsterne også fik.

Vi fik i hvert fald vist både bredde, sikkerhed og miljø frem denne sensommereftermiddag, hvor ca. 60 rideskolebørn red glade rundt i solskinnet.”

Kilde: pressemeddelelse

Husk, at du kan læse meget mere om Stutsborg Rideklub i magasinet Ridehestens aprilnummer 2014.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen