Strandby og Sejbjerg i finalen

05-09-2024 19:52

I eftermiddag har der været afviklet B-finale for de 5-års, hvor der blev kæmpet om de sidste tre finalepladser. To af dem gik til danske ryttere; Anne-Mette Strandby Hansen for det tyske hold og Mette Sejbjerg Jensen for Danmark

Copyright Ridehesten.com
UVM Feinsten og Anne-Mette Strandby Hansen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

B-finalen for 5-års blev i dag vundet af den hollandske avlshingst Obsession Taonga e. Vitalis/All At Once redet til 89,6% med bl.a. 9,5 for trav og 9,2 for kapacitet af hollanske Lara van Nek.

Igen på andenpladsen så vi en aktiv avlshingst, nemlig Helgstrand Dressages tyske Feinsten e. Franklin/ Rock Forever sikkert sejlet i havn at styrmand Anne-Mette Strandby Hansen med et resultat på 87% og delkarakter som 9,5 for trav og 9,0 for både galop og kapacitet.

Mette Sejbjerg Jensen, der i dag har været til start på to halvsøskende fik et virkeligt godt program i kassen i 5-års B-finalen med Straight Horse Sun King e. Sir Donnerhall I/ Blue Hors Zack (opdr. Straight Horse ApS) og lagde med en flot energi i en trav i en stabil ramme, og om ekvipagens ridt lødt det bl.a. fra dommeren: "Et flot eksekveret program på en elegant hest præsenteret i en god ramme". Det blev i dag til bl.a. 9,2 for trav og 8,8 for både galop og ridelighed og samlet 85%, hvilket gav parret en tredjeplads som bedste danske 5-års ekvipage og med adgang til finalen.

Copyright Ridehesten.com
UVM Straight Horse Sun King under Mette Sejbjerg Jensen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

52-årige Jan Christensen kunne i dag præsentere en meget mere afspændt Quarter Son e. Quaterhit/ Totilas  (opdr. Dorthe Gravgaard) og fik masser af ros med fra dommerne for "en venlig og blød kontakt til hesten, som er meget med dig og ser meget veltrænet ud, og vi ser en hest, der er på en naturlig og korrekt vej i sin uddannelse". Med denne flotte dommerbemærkning sluttede Jan det danske felt med en score på 83% og en femteplads – altså nr. 20 i 5-års mesterskabet.

Copyright Ridehesten.com
UVM Quater Son under Jan Møller Christensen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det blev desværre heller ikke til en finaleplads til Victoria Vallentin og Lygum’s Zelina e. Blue Hors St. Schufro/ Blue Hors Zack (opdr. Tine og Henning Lygum Jensen), men en højst værdig og respektable otteplads her i B-finalen, hvor dommerne havde fokus på, at de ønskede hoppen bevæge sig lidt mere igennem kroppen og over ryggen samt et knapt ens løft for og bag i trav som kritikpunkterne. Ellers var der også lutter ros til hoppens kvalitet og den uddannelse. Højdepunkterne for ekvipagen i dag blev 8,5 for trav og kapacitet. Resultatet blev 82,2%.

Copyright Ridehesten.com
UVM Lygum's Zelina under Victoria Vallentin. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

På det danske 5-års hold kom Susanne Barnow og Kjeldgårdens Django  e. Hesselhøj Donkey Boy/ De Noir (opdr. Jørgen Nielsen) med som første reserve, og de leverede i kvalifikationen et imponerende resultat. I dag var det knapt så let for den unge hest. Dommerne roste igen hestens uddannelse, men ønske sig lidt mere dvæl i traven, hvor han til tider blev lidt vid bag, og i galoppen ønskede de, at hesten kunne tage lidt mere vægt bagud. Det blev til en meget respektable 16. plads med 78%.

Klasens resultat.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner