Stærkt dansk hold til VM2015 i Herning

16-07-2015 09:47

Der er ikke mindre end én forsvarende verdensmester og to nordiske mestre på det danske landshold til VM2015 for Islandske heste i Herning fra 3. august til 9. august

Copyright Ridehesten.com

Hermed vil landsholdet give konkurrenterne fra de 14 andre nationer kamp til stregen. Det danske sportslandshold til VM2015 for islandske heste er nu på plads. Ud over den forsvarende verdensmester fra VM2013 i Berlin, Julie Christiansen fra Norddjursland er også Nordisk mester i Tølt, T2, Susanne Larsen fra Herskind, og Nordisk mester i Pas, Søren Madsen fra Skjern med i truppen.
Men idet hele taget er det et stærkt landshold, som stiller til start. Hermed ikke sagt at det bliver nemt. I væddeløbet 250 meter pas vil Søren Madsen og hingsten Hárekur frá Hákoti uden tvivl blive udfordret af den britiske ekvipage Charlotte Cook på hoppen Sæla fra Poreyjarnupi, som har redet en formidabel sæson i år.
Også de andre landsholdsdeltagere har deres konkurrenter at slås med. Islændingene er altid med i toppen, og de tyske, svenske og norske ryttere ligger også rigtig godt til.
For Susanne Larsen vil VM2015 ydermere blive noget helt særligt. Hun rider nemlig hesten Bruse fra Helledige, som hun selv har avlet. Det er hermed en drøm, der er meget få forundt, som går i opfyldelse. I det hele taget tegner det til at blive et spændende VM2015 – også på ungrytter siden. 
De danske ungryttere, der alle er mellem 17 år og 21 år, er uhyre talentfulde og dygtige, så det tegner godt både for forventningerne her til VM2015 og for fremtiden for dansk Islandsheste ridning.
Ved Verdensmesterskaberne bliver der redet om guldmedaljer både i senior-klasser og i ungrytter-klasser, plus der bliver konkurreret i avl af heste. Verdens bedst kårede heste i år konkurrerer også i Herning, og det drejer sig ikke kun om skønhed. Ingen islandsk hest bliver kåret med mindre den har rigtig gode rideegenskaber.
VM2015 er arrangeret af de seks nordiske lande i fællesskab, mens Danmark og Herning er vært.

/Pressemeddelelse.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen