St. Paris lige udenfor medaljerne

06-08-2023 18:27

UVM i dressur: I 6-års finalen blev posen godt og grundigt rystet fra den indledende klasse. Det blev ikke til nogen dansk medalje, og ingen fra top-3 i den indledende klasse kom på medaljepodiet

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hollandske Hans Peter Minderhoud har kun redet vallakken My Toto e. Glock's Toto Jr./ Voice i fire måneder, og her ved UVM i Ermelo måtte parret efter en delt 17. plads i den indledende klasse for 6-års en tur omkring trøstefinalen for at få adgang til finalen, og her gjorde de et meget bedre indtryk og vandt klassen.

Efter gårdsdagens tur omkring trøstefinalen var ekvipagen i dag blevet tildelt det lidt utaknemmelig startnummer et – oven i købet i det værste regnvejr, finalen bød på i dag. Ikke desto mindre leverede ekvipagen et virkeligt flot ridt med hingstens fremragende galop som højdepunktet.

Dommerne kvitterede med 8,8 for trav, 8,5 for skridt, 9,5 for galop, 8,5 for ridelighed og 9,0 for kapacitet. Det skulle tage de resterende 14 ridt for at kunne konstatere, at My Toto og Hans Peter Minderhoud var urørlige. De førte klassen fra start til slut og kan nu kalde sig verdensmestre. Hans Peter Minderhoud blev samtidig sidst i klassen med hingsten Glock's Massimo.

Copyright Ridehesten.com
Danske Hesselhoej Double Up og Anders U. Sjøbeck Hoeck. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

At kvalificere sig til en UVM-finale og dermed være blandt verdens 15 bedste heste af den årgang er i sig selv en stor præstation. For avlshingsten Hesselhoej Double Up e. Hesselhøj Donkey Boy/ Tailormade Lancelot (opdr. Hans Jørgen Hoeck) og 20-årige Anders U. Sjøbeck Hoeck gik vejen også igennem trøstefinalen, så Double Up har nu været i ilden tre dage i træk.

Deres finaleridt lykkedes ikke helt så flot og harmonisk som første dag, men Anders fik igen vist, hvilken imponerende og lovende dressurhest, hans hingst er. Det kneb lidt med at få næsen frem i lod og få hingsten helt løsgjort gennem kroppen.

Dommerne komplimenterede den udtryksfulde og aktive trav, der dog til tider blev lidt vid bag, og de kunne godt ønske hingstens ellers smidige og taktfaste skridtbevægelse lidt mere afslappet og igennem kroppen. Der var også ros til Double Ups elastiske og op-ad-bakke-galop, hvor hingsten dog også bør strække sig lidt længere frem i rammen, og karakteren blev 8,5. Om rideligheden kommenterede dommerne, at der var nogle småting i dag, og særligt mangler hesten mere balance i changementerne. En meget imponerende hest med en lovende fremtid.

Eric Guardia Martinez og My Vitality e. Vivaldi/ D-Day lykkedes i finalen at avancere fra en 11. plads i den indledende klasse til en ottendeplads i dag. Dommerne komplimentere hingstens elegante trav med udtryksfulde forben, men ønskede sig bagbenene lidt bedre engageret, lige de gerne så lidt mere løsgjorthed i skridt. Den smidige op-ad-bakke-galop var højdepunktet og blev belønnet med 8,5.

Helgstrands tyske berider Leonie Richter blev i fredags nr. 7 med Vitalos e. Vitalis/ De Niro, som hun i dag fik redet ind på andenpladsen med sølvmedalje. Som altid er hingstens absolutte højdepunkt og fik af dommerne ros for sin naturlige balance og konstante op-ad-bakke-tendens. Skridten var taktfast, men de ved den ellers gode op-ad-bakke-galop savnede lidt mere gennemspring. "En meget elegant hest med naturlig balance."

Sidste års guldvinder for 5-års var som bekendt danske Lyngbjergs St. Paris e. Blue Hors St. Schufro/ Blue Hors Rockefeller (opdr. Bente Gramkow Børjesson) og 25-årige Victoria Vallentin, som i den indledende klasse i fredags blev nr. 2 efter en fantastisk ridt, hvor kun changementerne ikke var helt på plads.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I finalen gentog det sig. Den elegante ekvipage havde et rigtig godt ridt, og indtog stadion med en betagende, letfodet  trav med program med flot aktivitet, selvbæring og flow, harmoni. Skridten var god, dog kunne lidt mere samling i pirouetterne ønskes. Dommerne roste  den meget jordvindende, op-ad-bakke-galop med god samlingsemne, men så kom de fire galopchangementer, og de blev sværere, og St. Paris blev mere og mere spændt og gjorde modstand mod hjælpen.

Det lignede ellers en god medaljechance, men det klart, at der skulle meget held til efter de changementer. Alligevel kom det meget tæt på, og den danske ekvipage endte på end hæderlig fjerdeplads. Mon ikke den talentfulde ekvipage er tilbage på podiet igen næste år.

Vinderen af den indledende 6-års klasse, Jeanna Högberg og Be Allex e. Ampère/ Dalwhinnie kom ikke i nærheden af en medalje i finalen i dag, hvor de sluttede på syvendeplads.

Bedre gik det for 34-årige tyske Beatrice Hoffrogge og oldenburgerhingsten Zuperman e. Vincent Maranello/ Destano, der tog fjerdepladsen i den indledende klasse. De avancerede i dag til bronzepladsen med 9-taller for både galop og kapacitet.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Beatrice Hoffrogge og Zuperman tog bronze. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

 

 

 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen