Springrytterne er klar i Sopot

10-06-2016 11:00

Britt Carlsen

Det danske senior springlandshold er i disse dage i den polske by Sopot, for at deltage i det internationale stævne der, og ikke mindst i eftermiddagens Furusiyya FEI Nations Cup - hvordan er deres chancer?

Copyright Ridehesten.com
Linnea Ericsson-Carey gav os en 0-runde i Odense, kan hun gentage dette i Sopot i eftermiddag?

Så er Furusiyya FEI Nations Cup, 2. division kommet til Sopot i Polen. Hele 15 hold har fået starttilladelse i Polen, og det betyder en hård kamp om de første otte pladser, som giver adgang til anden runde og mulighed for at ride om værdifulde points i serien.

Danmark har fået en god lodtrækning midt i feltet som nr. 8, hvilket giver den første rytter, Søren Pedersen en mulighed for lige at vurdere de faste afstande og det tidspres rytterne vil være under i klassen. Det er som sagt Søren Pedersen og Tailormade Chaloubet, som åbner holdkonkurrencen for Danmarks vedkommende, efterfulgt af Torben Frandsen/Highrise, Linnea Ericsson-Carey/Quidam's Flower og Thomas Sandgaard/Amarone. Samme hold som sendte Danmark ind på fjerdepladsen i Nations Cuppen under Odense Horse Festival i midten af maj. 

- Vi skal holde tungen lige i munden for at få adgang til anden runde - syv hold skal sorteres fra, fortæller landstræner Lars Nørgaard Pedersen fra Sopot, hvor han kan bekræfte, at hestene (og rytterne) ser ud til at være i form til opgaven, de har sprunget godt i opvarmningen op til dagens holdkonkurrence, som begynder kl. 14.

- Der er mange gode hold til start, og jeg vurdere, vi skal have en eller to 0-runder i første runde for at komme videre til anden runde, er landstrænerens vurdering, og det er ikke urealistisk, som hestene har sprunget, men alt er jo afhængig af dagsformen.

Blandt de 15 nationer er Spanien og Ukraine, som er på hhv. første og andenpladsen i serien. Vinderen er garanteret en plads i første division, mens nr. to er med til at ride om en plads i den bedste række ved finalestævnet i Barcelona til september. Har Danmark så en chance for en topplacering? Ja i teorien, men, som Lars bemærker, så er vi meget klogere efter dagens konkurrence. Skal vi holde liv i håbet skal landsholdet ride sig ind på en anden eller tredjeplads i dag. 

- Der er også noget andet vi skal ride om, for en placering i top seks, når sæsonen er omme, giver garanti for invitation til Nations Cup stævnerne til næste år, og det er værdifuldt, understreger Lars. 

Det er Tyskland som åbner konkurrencerne i eftermiddag efterfulgt af: Spanien, Italien, England, Australien, Østrig, Rusland, Danmark, Japan, Norge, Belgien, Polen, Sverige, Ukraine og Irland. Det skal blive interessant at se, om det succesfulde hold fra Ukraine, som har en andenplads og to sejre (den ene i Odense) ud af tre starter, kan sikre endnu en topplacering i serien i eftermiddag. 

Se mere om stillingen mv. her.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen