Springlandsholdet endeligt sat

15-08-2013 10:36

Signe Wiese

Det danske landshold i springning ved P.S.I. FEI European Jumping Championship er nu udpeget, landstræner Lars Nørgaard Pedersen ser frem til EM og tror på, at han har sat et konkurrencedygtigt hold - alle heste er i topform og klar til opgaven

Efter nogle svingende resultater ved det internationale stævnei Falsterbo, havde landstræner for springrytterne Lars Nørgaard Pedersen valgt at samle landsholdsrytterne til et 3-stjernet springstævne i Ommen i Holland, for endnu engang at teste heste og rytteres formkurve forud for EM og inden han og teknisk træner for landsholdet Tjak Nagel endeligt satte holdet. To træningsdage henholdsvis hos Absolutte Horses og hos Søren Pedersen i Tyskland i denne uge har også været med til at udvikle den endelige holdsammensætning. 

Det danske landshold kommer til at bestå af: Thomas Sandgaard/Amarone, Andreas Schou Vivaldi K, Charlotte von Rönne Cartani og Søren Pedersen/Tailormade Esperanza de Rebel. Thomas Velin og Chopin van Het Moleneind er reserve. Siden den 17. juli har det været kendt, at det var disse fem ryttere, som ville være i spil til de fire pladser på landsholdet. Stævnet i Holland har bl.a. været medvirkende til at udpege reserverytteren og gøre Lars Pedersen og Andreas Schou lidt klogere på, hvem af Andreas' to topheste Vivaldi K og Allerdings, der skal til start i Herning.

Forventer tæt kamp om holdmedaljer
- Jeg syntes generelt det resultatmæssigt var positivt i Holland, og det gav og lidt mere sikkerhed forud for valget mellem Vivaldi og Allerdings samt holdsammensætningen, indleder landstræneren. - Det var en tæt beslutning, truffet på baggrund af Tjark og min mavefornemmelse og hestenes aktuelle form. Vi har sat det hold, som vi mener kan leverer det bedste resultat ved EM, hvor en plads i torsdagens afgørende springning om holdmedaljerne er målet, fortsætter Lars. Han forventer, at kampen om holdmedaljerne bliver uhyggelig tæt, og selvom han har sat som mål for holdet at nå ind i holdspringningens anden runde, så skal man også se realistisk på resultatet, og succeskreteriet kan også være opnået, såfremt danskerne er et enkelt nedslag eller to fra finalepladsen i holdkonkurrencen. Men han indrømmer dog blankt, at han vil være meget tilfreds, med en plads i holdfinalen. 

EM på hjemmebane
Hvert år rider rytterne et internationalt mesterskab (EM, VM eller OL), og ofte er der ekstra pres på europamesterskaberne og verdensmesterskaberne, fordi de kvalificerer til OL. Sådan er det ikke ved mesterskabet i Herning, idet det bliver næste års VM samt EM i Aachen, som kvalificere hold til OL i Rio i 2016. Det betyder dog ikke, at mesterskabet i Danmark er mindre interessant, påpeger landstræneren: - Ryttene rider også for æren og det er stort at ride for sit land i et internationalt mesterskab, og for de danske ryttere er det kæmpe stort, fordi det sker på hjemmebane.  

Lars Pedersen ser frem til den første EM konkurrence på tirsdag den 20. august, han glæder sig over, at samtlige heste viser en opadstigende formkurve, og at han har kunnet sammensætte et hold bestående af ryttere, der over de senere år har fået masser af værdifuld, international rutine også på det høje niveau, som vi kommer til at se ved EM i Herning. 
Springningen indledes med en tidsspringning tirsdag, og resultatet herfra tages med ind i holdkonkurrencen, som strækker sig over to dage, hvor kun de bedste hold samt individiuelle ryttere får adgang til afgørelsen torsdag. Og så mødes de bedste 25 ryttere lørdag eftermiddag i kampen om de individuelle medaljer.  

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen