Specialarrangement med høj faglighed

12-03-2010 09:07

Britt Carlsen

Torsdag aften gav 2 x Andreas et interessant specialarrangement med god stemning og næsten fuldt hus på tilskuerrækkerne
Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand og Andreas Schou gav torsdag aften et spændende specialarrangement. - Jeg bliver bare så ked af at få hademails og blive hængt ud som hestemishandler, fordi der har været vist et billede eller et klip på tv, som er et øjebliksbillede. Se dog på helheden, sagde Andreas Helgstrand bl.a., og publikum støttede ham med bragende klapsalver. (Foto: Ridehesten.com)

Andreas Schou begyndte torsdag aftens specialarrangement ved at vise sine træningsmetoder på en håndfuld talentfulde springheste fra Schou & Skouboe. - Den glæde og kampgejst hestene har, må man ikke tage fra dem. De skal selvfølgelige høre efter, men man skal passe på den kampgejst, for den skal man bruge, uanset om man rider 130 eller 160 m, understregede Andreas Schou bl.a. og det viste han glimrende på avlshingsten Uno’s Safier. Andreas Helgstrand demonstrerede med hjælp fra Anna Blomgren træningsmetoder i dressur, mens berider Bjarne Nielsen og dyrlæge Svend Kold forklarede publikum om hestens gangarter og funktion. Der er så mange misforståelser i debatten omkring hestenes træning, og det er en stor skam, var de tre specialister enige om. Sammen forsøgte de på hver deres facon at give publikum noget information om vigtigheden af at få hestene til at arbejde smidigt over ryggen i varieret arbejde og vigtigheden af at bruge en individuel træning, der passer til de forskellige hestes bygning og temperament. Publikum udtrykte stor begejstring over Andreas Helgstrands demonstration af sine træningsmetoder på guldmedaljehoppen Polka Hit Nexen og guldmedaljehoppen Tørveslettens Stamina.

Læs meget mere om specialarrangementet og hele hingstekåringen i Ridehestens aprilnummer.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen