Spansk rytter fortsat udelukket efter doping

12-06-2024 20:13

Den spanske internationale dressurrytter Agusti Juan Elias Lara er blevet dømt for doping af FEI, som har givet ham flere års karantæne

Copyright Ridehesten.com
Agusti Juan Elias Lara er blevet dømt for doping af FEI. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Agusti Juan Elias Lara var til start for det spanske hold til det 5-stjernede Nations Cup-stævne i Compiègne i Frankrig i 2022. Her testede han positiv for stoffet Clenbuterol, og det samme var tilfældet til et internationalt stævne i Østrig i juli måned samme år. 

Nu meddeler det Internationale Rideforbund, FEI, at efterforskningen er afsluttet efter knap to år. Rytteren er kendt skyldig og idømt fire års karantæne. Agusti Juan Elias Lara blev suspenderet i september 2022, hvilket tæller med i karantænen. Derfor er der lidt mere end to års udelukkelse af konkurrencesporten endnu for den spanske dressurrytter, der kan vende tilbage til dressurbanerne efter august 2026.

Fakta
Hvad er Clenbuterol?

Clenbuterol anvendes af nogle som et muskelopbyggende og fedtforbrændende stof og er i alle omstændigheder et forbudt stof at anvende i konkurrencesammenhæng, hvor det betragtes som doping. Clenbuterol bruges i nogle lande dog også som astmamedicin.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den spanske rytter afviser at have indtaget det forbudte præperat og fremstillede forskellige forklaringer, hvor han bl.a. nævnte muligheden for at have spist kød, der indeholdt stoffet. En anden tese, der indgik i hans forsvar, var, at han kunne have indtaget stoffet ved fejl, da en af hans heste blev medicineret mod bronkitis. Han vidste ikke, at den pågældende medicin indeholdt Clenbuterol og forklarede, at han havde assisteret sin dyrlæge uden handsker, da hesten skulle medicineres. FEI-domstolen betragtede dog disse forklaringer som usandsynlige. 

Agusti Juan Elias Lara har mulighed for at anke dommen til sportens højeste internationale domstol, CAS, inden for tre uger. Foruden karantænen skal han betale en bøde på næsten 40.000 kr. samt dække sagsomkostningerne til en værdi af næsten 25.000 kr.

Det spanske hold blev nr. 2 i den omtalte Nations Cup, men Agusti Juan Elias Laras resultater fra de to stævner, hvor han blev testet positiv, bliver desuden slettet.

Kilde: FEI-kendelsen og Tidningen Ridsport.

Copyright Ridehesten.com
Her ses Agusti Juan Elias Lara på KWPN-vallakken Eddieni til UVM i 2016. Han kommer ikke til at starte stævner det kommende stykke tid. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen