Smertepasta i foderspand!

01-11-2016 10:33

Britt Carlsen

22-årige Maurice Tebbel fik sig noget af en overraskelse, da han opdage en halvt fyldt pastasprøjte med smertestillende medicin i sin hests foderspand ved World Cup stævnet i Lyon

Copyright Ridehesten.com
Maurice Tebbel og Chacco's Son.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var Maurice Tebbel selv, som opdage, at hans hest Chacco's Son havde mere i sin foderspand end vand. I spanden lå en pastasprøjte med et smertestillende præparat. Maurice var sammen med sin far, den internationale springrytter og -træner Rene Tebbel til stævne i Lyon i Frankrig, men da de opdagede pastaen besluttede de, at trække Maurice fra stævnestart. De var usikre på. hvordan pastaen var kommet i spanden og hvorvidt hesten havde fået noget af det smertestillende præparat i sig. Pastaen var halvt fuld, og da det kunne resultere i en positiv dopingtest valgte de at trække hesten ud af konkurrence. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Rene Tebbel indberettede hændelsen til stævneledelsen og bad om at få foretaget en dopingtest på hesten. Den tyske landstræner Otto Becker udtaler: At køre mere end 1000 km for at komme til stævnepladsen, for så at erkende, man ikke kan komme til start, det er bittert. Men beslutningen var helt korrekt. Nu må vi afvente resultatet af dopingkontrollen, og samtidig må vi håbe, at de faktiske forhold omkring hændelsen bliver afklaret. Det tyske rideforbund har orienteret FEI (det internationale rideforbund) om hændelsen. 

Kilde. Reiter Revue

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen