Skadede heste på vej til slagtning

26-07-2016 16:29

Et forskerteam har bevist en afgørende sammenhæng imellem langtidskørsel med heste, der fragtes til slagteri, og skader – med udgangspunkt i næsten 4000 heste lyder resultatet således

Copyright Ridehesten.com

Forskerteamet der bestod af fire forskere: Cyril Roy, Michael Cockram, Ian Dohoo, og Christopher Riley tog udgangspunkt i intet mindre end 3940 heste, der alle skulle fragtes til et slagteri i Canada. Undersøgelsen gik ud på at klarlægge, hvorvidt hestene tog skade af den lange køretur.

Undersøgelsen som blev bragt i Canadian Journal of Animal Science, kunne understreger følgende: - De detaljerede vurderinger af skaderne (…) antyder at lange transportrejser er forbundet med skader hos hestene.

Lignende erfaringer

I undersøgelsen skrives der, at denne kan sammenlignes med en lignende undersøgelse fra 1999, der påviste, at flere af de heste som ankom til et slagteri i USA havde skader efter at have rejst i over 27 timer. Her understreger forskerteamet dog, at det ikke nødvendigvis er rejsen i sig selv, der forårsager skader på hestene, men det er med til at øge risikoen for alvorlige skader hos hestene. Der er dog en tydelig forskel på procentdelingen, imellem heste der transporteres i Canada sammenlignet med USA – heste, der transporteres over lange afstande til slagterier i USA, lider i højere grad under transporten, end de heste der transporteres i Canada.

Optimering af forholdene kan gavne

Forskerteamet bemærkede desuden, at hestene blev skadet, fordi de blev transporteret stående løst, og transporten var pakket med for mange heste af gangen. For at forhindre antallet af skader foreslog forskergruppen bl.a., at der blev gjort mere ud af at optimere transporten af hestene, fx ved at isolere bilerne, skille aggressive heste fra hinanden, ligesom at chaufførerne skal sikre at holde pauser undervejs samt observere dyrene under turen. Forskerteamet opfordrer derfor fortsat til forbedringer af hestenes vilkår.

Kilde: Horsetalk

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen