Sjællænderne er vilde med dyrskue

03-06-2024 12:55

Det tyder årets besøgstal fra Roskilde Dyrskue i hvert fald på, hvor et rekordstort antal besøgende har lagt vejen forbi Dyrskuepladsen i weekendens sommerlige vejr

Copyright Ridehesten.com
Næsten 120.000 mennesker besøgte Roskilde Dyrskue 2024. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der var mennesker på hver en plads og i hver en afkrog på Dyrskuepladsen i Roskilde, da der i weekenden - traditionen tro - blev afholdt Roskilde Dyrskue, som er Danmarks største dyrskue. Det samlede besøgstal lyder på 119.182 gæster, og den tidligere rekord på 113.763 er dermed blevet slået markant. 

Dagen derpå taler vi med Helle Lyngfeldt, der gennem mange år har været en af drivkrafterne bag skuet. Hun er glad og tilfreds ovenpå weekenden og fortæller:

Det hele er gået rigtig godt, og der har været perfekt dyrskuevejr. Stemningen har været i top, og der har været så mange mennesker. Roskilde er ikke så nem at komme til og fra, men på trods af de rekordmange besøgende, har der ikke været så meget trafikkaos, som vi har set nogle år.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dyrskuet bød på hestesiden på diverse bedømmelser af racer fra Miniature-heste til New Forest Ponyer til Shire-heste. Årets Sjællandspræmiehingst skulle desuden findes, og der blev afviklet mange finaler i den store ring midt på Dyrskuepladsen. Det Store Hesteshow med underholdende og actionfyldte indslag, hvor de forskellige hesteracers imponerende evner får lov at stå frem, trak mange mennesker til tribunerne. Samtidig er et dyrskue jo også alt det, der ikke står i programmet, så der blev snakket om heste (og køer og grise og æsler mfl.), hygget i staldområdet og afholdt fællesspisninger i de forskellige avlsforbund om aftenen.

Nu venter Store Hestedag
I starten af september (den 7. og 8.) venter igen en weekend i hestens tegn. Her gælder det Store Hestedag, som i 2004 blev en realitet på Helles initiativ, og dermed kan arrangementet fejre 20-års jubilæum i år. Her er ingen køer eller grise, men til gengæld bliver de mange heste akkompagneret af hunde til to dage med festlig stemning, hvor bl.a. vallakker og racer, der ikke er repræsenteret på Dyrskuet, også får mulighed for at komme med. Når oprydningen fra skuet er overstået, er der dermed nyt at se frem imod for arrangørerne:

Den sidste måned har handlet fuldt ud om Roskilde Dyrskue, så nu er det ved at være tid til at skifte fokus. Vi har dog lavet en del planlægning af Store Hestedag henover foråret, og jeg håber, at det også bliver velbesøgt. Hvor er det skønt, at dyrskuet nu er veloverstået, hele konceptet har fungeret i år, lyder det fra Helle til slut.

Copyright Ridehesten.com
Roskilde Dyrskue er nu veloverstået. Foto: Ridehesten.com/Astrid Østergaard Sørensen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner