Sikker sejr til Dufour og Zimillione

11-07-2024 13:03

Hele fire danske ekvipager er videre efter 7-års semifinalen i Falsterbo. Cathrine Laudrup-Dufour og den lovende Zimillione Pt2 fejede alle af banen med et vellykket ridt i dag

Nyheden fortsætter efter annoncen

Unghesteklasserne til dette års Falsterbo Horseshow har været i gang hele ugen, og mens 5- og 6-års hestene allerede har finaler i dag, var det tid til anden runde/semifinale for den ældste alderskategori. 21 heste i alderen syv år skulle derfor på banen i dag og kæmpe om de kun ti og meget eftertragtede finalepladser i Fager Bits 7-års Championat.

Klassen blev afviklet i det indledende FEI program for 7-års heste, som bl.a. også benyttes til PAVO og DRF championater herhjemme samt til UVM, og derudover blev der givet karakterer for skridt, trav og galop samt for ridelighed og kapacitet. 

Med samlede 79,60% blev Cathrine Laudrup-Dufour og den svenske varmblodshoppe Zimillione Pt2 e. Gammelenggards Zappa/ Fürst Nymphenburg I klassens vindere. Ekvipagen red det højest bedømte program til 75% og fik både en rideligheds- og kapacitetskarakter på 8,8. Zimillione er en af de yngre stjerner i stalden hos Dufor og ejes af LDZ Equestrian, det nyetablerede selskab, som danner rammen om familien Zinglersens samarbejde med Laudrup-Dufour parret

Nyheden fortsætter efter annoncen

De næste fire placeringer gik til svenske ryttere, også på SWB-heste, men 5. pladsen var dansk med berider Michael Søgaard og DV-hoppen Søbakkehus Duffy e. Sezuan/ Uno Don Diego (opdr. Dorthe og Hans Jørgen Hoeck). De red til 74,67% og er med den gode placering også kvalificeret til lørdagens 7-års finale. På 6. pladsen var Ditte Mikkelsen og San Amorino e. San Amour/ De Niro (opdr. Helle Bjerre Drost) at finde med 73,70%. Camilla Lærke Stubberup og Francisca-D e. Franklin/ Blue Hors Romanov (opdr. Jørn Damm) placerede sig på 10. pladsen med 72,53% og sneg sig dermed lige akkurat med i finalen. 

Finalen for de 5-årige heste er næsten lige blevet skudt i gang, og her er tre danske ekvipager med til start.

Copyright Ridehesten.com
Der var glæde at spore på æresrunden. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Klassens resultat.

Start- og resultatlister.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen