Severos Dahoud solgt til Porsche

03-02-2023 10:10

Efter tre år i uddannelse hos spanske Severo Jurado Lopez i Nordjylland er den nu 9-årige Grand Prix-hest Dahoud solgt til Diana Porsche

Copyright Ridehesten.com
Dahoud og Severo Jurado Lopez. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Severo Jurado Lopez fik Dahoud e. Desiderio/ Weltmeyer i træning som 6-års og allerede i 2022 startede ekvipagen fire nationale Grand Prix-klasser og fik over 70% hver gang og vandt tre af klasserne. Det er også blevet til to internationale starter, og ved World Cup-kvalifikationen i Zakrzów opnåede parret 78,020% i Grand Prix Kür og blev nr. 2.

Dahoud er en speciel hest for mig. Jeg fik ham i træning som 6-års, og vi kunne meget hurtigt se hans talent. Som 7-års blev han nr. 5 i championatsfinalen på Blue Hors, og året efter var det meningen, at han skulle ud at gå lille tur, men Grand Prix-øvelserne faldt ham så let, at vi besluttede at prøve Grand Prix, udtaler Severo Jurado Lopez og fortsætter:

Copyright Ridehesten.com
Dahoud og Severo Jurado Lopez. Foto: Privat

– Nu er det med blandede følelser, at vi siger farvel til Dahoud. Det er altid svært at slippe en af de bedste, men sammen med hans ejere, Jenny og Karli Nagel, har vi besluttet, at det er det rette tidspunkt – og vigtigst af alt den rette køber. Diana og Dahoud matchede med det samme, og det glæder os, at han kommer til sådan et ambitiøst og godt hjem. Jeg er sikker på, at vi kommer til at høre mere til dem i fremtiden.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dahouds tidligere ejer Jenny Nagel fortæller:

Jeg faldt for Dahoud, da jeg så ham som 4-års hos Martin Schaudt. Jeg red ham selv op til M-niveau, inden vi besluttede at lade Severo videreuddanne ham. Jeg ville gerne selv ride Dahoud igen, men vi er superglade for, at han har fundet sit nye hjem hos Diana, hvor han fortsætter sin sportskarriere, får den optimale pasning og samtidig kan nyde meget tid på fold, hvilket han elsker.

Copyright Ridehesten.com
Jenny og Karli Nagel sammen med Dahoud. Foto: Privat

Dahoud er allerede installeret i Østrig hos Diana Porsche, som vi tidligere har skrevet om her på Ridehesten.com, fordi hun har haft flere danskavlede Grand Prix-heste.

Min træner Diederik Wigmans og jeg så Dahoud første gang ved CDI-stævnet i Zakrzów, hvor Severo startede ham i World Cup-kvalifikationen. Vi faldt for den koncentration og fokus, han som kun 8-års arbejdede med. Da jeg prøvede ham, viste det sig hurtigt, at vi er et rigtig godt match. Han giver hver dag sit bedste, og han er virkelig en ambitiøs, ung Grand Prix-hest. Han er stadig kun 9 år, så jeg tager mig tiden til, at vi finder sammen som en ekvipage, fortæller Diana, der glæder sig meget til fremtiden med Dahoud.

Copyright Ridehesten.com
Dahoud er allerede hjemme hos Diana Porsche i Østrig. Foto: Privat
Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald