Senjor & Favoritten var publikums yndlings

24-04-2010 23:56

Malene Reismer Vestergaard

Der var gang i den på Stutteri Ask i Martofte i dag, hvor der var c-stævne i springning, efterfulgt af hingstefremvisning og herefter mere springning.

Traditionen tro, slog Stutteri Ask dørene op for offentligheden med Åbent hus og i samarbejde med Fyns Rideklub blev der også afholdt distriktsstævne i springning. Det var en flot hingstefremvisning i dag, hvor man jo må sige, at den ene fantastiske hingst efter den anden kom ind i hallen, lige som perler på en snor. Blandt andet blev den nyindkøbte 3-årige Charlton Sem Ask e. Cajus/Charmeur vist frem af Sarah Kromann Rosenlund. Desuden var der Ci Ci Senjor Ask e. Cassini I/Contender og Favorit Ask e. Diamant De Semilly/Darco, som lød til at være publikums absolutte foretrukne, begge hingste sprang særdeles godt i dag med chefberider Søren Møller Nielsen i sadlen. Søsterstutteriet Blue Hors havde også medbragt et par perler fra stalden i dag. Maria Andersen fra Blue Hors fremviste Blue Hors Rosoff e. Blue Hors Romanov/Prince Mab XX og Blue Hors Zack e. Rousseau/Jazz. Også den noget ældre herre, Blue Hors Don Schufro var kommet pænt i byen i dag. 17-årige Don Schufro e. Donnerhall/Pik Bube I, som jo blandt andet er dansk mester i dressur og har utallige internationale titler og placeringer, blev mønstret af Carsten Petersen fra Blue Hors. Også den succesfulde Casir Ask e. Cor de la Bryére/Landgraf I på 20 år viste, at han stadig kan hoppe glad rundt som en unghest, når publikum giver bifald. Mange fine afkom efter Ask-hingstene blev vist frem for publikum, men særligt to føl var værd at lægge mærke til i dag. For der er i år blevet født to føl med rugemødre på Stutteri Ask, det ene efter den unge Ci Ci Senjor Ask og det andet efter Lambrusco Ask. Den rigtige mor til dem begge er såmænd ingen ringere end RDS hoppen Feline Ask e. Carthago Z/Voltaire, som jo stadig er aktiv springhest på højt niveau under Søren Møller Nielsen. Arrangementet sluttede i bogstaveligste forstand på toppen med Lambrusco og Søren. Lambrusco Ask e. Landor S/Contender er gået hen og blevet 14 år, men det er ingen alder for en hingst af så fin kapacitet som ham. Springene blev sat op i sidste hul på forhindringerne og publikum holdt vejret, mens Lambrusco og Søren sprang uden nogen som helst problemer. Som nævnt så var der også c-stævne på Ask i dag, hvor der blev lagt ud med LB og LA inden hingstefremvisningen og dagen i Martofte blev rundet af med MB springning. Se resultater herfra på Fyns Rideklubs hjemmeside.

Se billederne af hingstefremvisningen i galleriet i højre side og se alle billederne fra stævnet her på siden fra på mandag

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner