Mulig danskejet fløjhingst i Oldenburg?OPDATERET

21-11-2014 19:50

Britt Carlsen

Avl

Bedømt efter publikums jubel i ved kåringen i Oldenburg i dag, så er Andreas Helgstrands Foundation-søn med i opløbet om fløjpladsen,  men hingsten blev  ikke præmieet så den er ikke med i kampen om fløjpladsen, det er til gengæld Zack-sønnen fra Blue Hors

Forud for hingstekåringen i Oldenburg har Anderas Helgstrand indkøbt en Foundation/Fürst Heinrich-søn nr. 64, der imponerde i dag med hingsteudtryk, moderne type og et eminent og kraftfuldt bevægelsesforløb. Publikum gik i selvsving inde i hallen over den mørkebrune hingst, men bedømt efter dagens bifald, så kommer Helgstrand i hård kamp mod Millennium-sønnen med kat. 72. Opdateret - kåringskommissionen har netop offentliggjort antallet af præmiehingste  og Helgstrands hingst er ikke blandt dem, og dermed er han ikke med i kampen om fløjpladsen, det er Millinnium-sønnen. Og den herlige Zack-søn fra Blue Hors til gengæld! Og publikum var begejstrede for hingstestationens topmoderne unghingst.

I morgen skal hingstene mønstre for kåringskommissionen, ialt syv gangartsbetonede og fem springbetonede præmiehingste skal kæmpe om fløjpladserne.

I løsspringningen var der flere moderne hingste, som spang særdeles overbevisende, desværre fik vi også nogle knap så gode billeder at se, da et par hingste landede midt i den sidste store oxer og efterfølende bar præg af den oplevelse. Jeg fandt især to sønner efter Action Breaker særdeles interessante, de var måske ikke typemæssigt helt som man gerne vil have det i dag, men springkvalitet havde de til gengæld til overflod. Favorit Ask fremstillede en hingst til kåring, han blev ikke kåret, på trods af et topmoderne ydre og helt ukompliceret springning med særdeles god teknik, da kåringskommissionen sagde: ikke kåret, blev det efterfuldt af mishagsmumlen fra publikum.

Se præmiehingstene på forbundets hjemmeside her

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen