Vild jubel over dansk hingst i Oldenburg

18-11-2016 20:00

Britt Carlsen

Avl

Den hingst som fik dages største og mest velfortjente bifald ved hingstekåringen i Oldenburg er DV-hingsten Blue Hors Zackerey - og det udløste også en kåring

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hingstekåringen i Oldenburg begyndte her til morgen med løsspringning af 32 hingste, hvoraf de 17 opnåede kåring og følgende fem blev udtaget til præmieringen: 

5 Balou du Rouet/Cassini II
12 Cascadello/Balou du Rouet
14 Chacco's SonI/Light On
22 Cupie/C-Indoctro
28Los Angeles/Lancer III
33 Zinedine/Contendet
Der var rigtig mange hingste i holdet, som sprang med stor kapacitet og særdeles god teknik. Flere af dem var dog rent typemæssigt ikke åbenlyse hingstekandidater. Min personlige favorit var den gennemsmidige og stort springende Cascadello-søn kat. 12, som sprang med et vældigt overskud og overblik.

Resultatet af kåringen af de springbetonede hingste i OS kan ses HER

41 dressurbetonede hingste blev i dag vist løse i hallen og heraf opnåede de 27 kåring. I skrivende stund kl. 20 er antallet af præmiehingste endnu ikke oplyst. 
Efter at have set hingstene på fast bund i går, var det ikke uventet Blue Hors Zack-sønnen Blue Hors Zackerey som modtog det største bifald ved fremvisningen i dag. Ikke alene var han klar den hingst som strålede i kraft af sin topmoderne type, særdeles udtryksfulde hoved og sine helt eminente gangarter, hvor hingstens travbevægelse med stor aktion fik publikum til at juble højt. Hingsten er avlet af Tove og Ove Møller Nørgaard i Aulum  og der er i stammen en perlerække af sussesfulde afkom og kårede hingste. Hingsten opnåede kåring, men da han er registreret i Dansk Varmblod, kan han ikke udtages til præmieringen og dermed ikke komme med i kampen om fløjpladsen. Det hjemlige publikum kan så glæde sig over, at de vil få hingsten at se til Dansk Varmblods hingstekåring i Herning. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Morten Plenborgs Sezuan-søn med Hotline på morsiden er registreret i Oldenburg og hingsten opnåede kåring Også her er der tale om en hoppestamme, som har leveret en perlerække af sportsheste og kårede sønner, så der skal også blive interessant at se denne velgående hingst under rytter. 

Bemærkelsesværdigt var det også, at den danskejede Fürstenball (Lone Bøgh Henriksen, HP Horses) havde hele fire sønner udtaget til kåring, og alle blev kåret. 

Se resultatet af kåringen HER

 

 

Læs mere om kåringen i Oldenburg i magasinet Ridehestens decembernummer.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner