Miss Malfoy blev Miss Denmark

01-09-2024 14:41
Avl

I formiddag tiltrak 32 unge og to ældre dressurbetonede hopper publikums opmærksom, da de i opvisningshallen blev fremvist for dommerne en sidste gang inden afgørelsen af, hvilken karat deres opdrættermedalje får

Copyright Ridehesten.com
Guldmedaljehoppen Chantal, der også blev kåret som Gladeste Hest, ses her sammen med dommer Jens Søgaard, avlerparret Jane og Erik Bech Jensen, mønstrer og rytter Merita Hagren samt Dansk Varmblods formand Jan Pedersen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det har været en fornøjelse at overvære de tidlige formiddagstimers fremvisning af de unge hopper, hvor avlsledelsens Rune Willum ikke kun har givet rytterne anvisninger, men samtidig løbende har beriget publikum med sin viden om bl.a. unghesteridning.

De unge hopper, der er udtaget til Dansk Varmblods KRAFFT Eliteskue som medaljeaspiranter, repræsenterer den toppen er deres årgang, og det ofte ser man netop DV-medaljehopper gøre sig bemærket i international ridesport. Senest har vi set DV-guldmedaljehoppen Wendy de Fontaine vinde OL-guld og - sølv, og i næste uge gælder det UVM i Ermelo, hvor DV repræsenteres af flere medaljehopper.

I dag er 32 hopper på tre og fire år mødt til den endelige medaljekåring, hvor også to ældre sportshopper på otte år blev fremstillet med mulighed for at blive tildelt en opdrættermedalje, og det blev til opdrættermedalje til alle 34 hopper; heraf 24 af bronze, otte af sølv og to af guld.

Dommerne Vicky Nortvig, Jens Søgaard og Rune Willum udpegede to ekstraordinære hopper til finaleringen, nemlig Søbakkehus Miss Malfoy e. Hesselhoej Down Town/Sir Donnerhall I fra Agnete Holmsted og fremvist af Cecilie Hedegaard samt Chantal e. Revolution/Blue Hors Hertug, opdrættet af Jane og Erik Bech Jensen, Østbirk, og ejet af Helgstrand Dressage, Vodskov og fremvist af Merita Hagren.

Copyright Ridehesten.com
Søbakkehus Miss Malfoy blev hædret som Årets dressurbetonede hoppe. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Begge hopper blev tildelt opdrættermedalje i guld, og om de to hopper udtalte avlsledelsens talsmand Vicky Nortvig bl.a.:

Katalognummer 323, Søbakkehus Miss Malfoy, er en moderne og yderst tiltalende hoppe af helt fremragende type med et dejligt feminint udtryk og en passende ædelhedsgrad og højtstillethed. Hun har vist sig meget ridelig og med en positiv indstilling og går med et naturligt smidighed i kroppen og et overskud i bevægelsen, der giver et indtryk af lethed. Hoppen er særdeles velgående i både skridt og trav, og hun galoperer velbalanceret, rummeligt og op-ad-bakke. Hoppen har i dag fået et velfortjent 10-tal for sin fremragende type og 9,5 for sin fremragende skridtbevægelse.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Katalognummer 339 Chantal er en yderst tiltalende, storrammet og højstillet hoppe af fremragende type, udtryk og passende kønspræg. Hoppen former sig flot under rytter med en jordvindende velbalanceret galop med særdeles god bæring, traven er spændstig og letfodet med aktive og indundergribende bagben, og det samme gælder i skridtbevægelsen, hvor hoppen går med optimal energi, takt og overtrædning, der har udløst et 10-tal for skridt.

Copyright Ridehesten.com
Søbakkehus Miss Malfoy flankeret af dommer Jens Søgaard, opdrætter og ejer Agnete Holmsted, mønstrer og rytter Cecilie Hedegaard og DV-formand Jan Pedersen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Vicky Nortvig lagde ikke skjul på, at det ikkehaven været nogen nem opgave for dommerne at skulle vælge den ultimative vinder blandt de to hopper helt i særklasse og med hver deres højdepunkter. I mellemtiden havde hoppen Chantal vundet titlen Dansk Hesteforsikrings Gladeste Hest som hoppen med årets bedste rideprøve.

Som Årets dressurbetonede hoppe har vi valgt hoppen med den helt fremragende type, Søbakkehus Miss Malfoy, lød det fra højtalerne. Da hoppen og dens opdrætter Agnete Holmsted var blevet behørigt hædret og fotograferet, måtte opdrætteren skynde sig ud på gårdspladsen for at følge et andet opdræt i konkurrence og bedyrerede på vejen: – Jeg er meget beæret og dybt rørt!

Agnete Holmsted er en meget succesfuld dansk varmblodavler, og det er ikke første gang, hun har avlet årets hoppe. Søbakkehus Miss Malfoy er halvsøster til den 4-årige avlshingst Søbakkehus First Mover. I Ridehesten august 2018 kan du læse en avlerprofil om Stutteri Søbakkehus.

Katalog.

Resultater.

Copyright Ridehesten.com
Jan Pedersen og Jens Søgaard overrakte Sanne Mathiasen et minde om sidste års Årets hoppe, Polka Perfection M. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner