Sejr i 2* Nations Cup!

05-08-2018 19:17

I Samorin i Slovakiet var det i dag tid til Nations Cup for de danske juniorer og ungrytterne. Begge hold gjorde rent bord!

Copyright Ridehesten.com
Kamilla Ladefoged Rasmussen og Errando.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det første danske hold der skulle i ilden var ungrytterne. Holdet bestod af Benedikte Rie Truelsen på Kauffa e. Dandu de Plape/Sarasto, Konstantin Deeken Könnemann med AK’s Crowney e. Cartani/San Patrignano Cassini, Christina Nielsen med Griffin e. Dario/Cavalier Royale og Clara Hallundbæk på HH Best Buy e. Baloube du Rouet/Cassini.

Efter første runde lå både Danmark og Tyskland med 8 fejl samlet – Clara Hallundbæk havde sørget for en nulrunde, hvor Benedikte Rie Truelsen og Konstantin Deeken Künnemann begge havde 4 fejl. Christina Nielsen fik 5 fejl, og det betød at hendes resultat kunne trækkes fra.

I anden runde fik Benedikte igen en enkel bom. Konstantin blev noteret for 8 fejl, men til gengæld red Christina Nielsen en flot fejlfri runde. Allerede inden Clara Hallundbæk skulle på banen, var det sikkert at Danmark havde vundet med samlet 20 fejl samlet over de to runder mod Tyskland, der efter sin sidste rytter var noteret for samlet 21 fejl, hvorfor Clara ikke red sin sidste tur. Det betød at Danmark kunne kalde sig vindere af Nations Cup i Samorin for ungryttere!

Resultatet af klassen kan ses her.

Nyheden fortsætter efter annoncen


Juniorernes Nations Cup
Juniorerne vandt til gengæld deres Nations Cup meget overlegent. Holdet bestod af Maria Barnewitz Schou på Seana e. Stolzenberg, Camilla Mortensen på Handybeat e. Heartbeat/Diamant de Semilly, Kamilla Ladefoged Rasmussen på Errando e. Argentinus/Lys de Darmen og Laura Baaring Kjærgaard med Cloi e. Quirado/La Zarras.

Efter første runde var Ungarn i front, efter de havde samlet 6 fejl. Danmark og Tjekkiet lå på en delt andenplads med samlet 8 fejl. Men herfra viste danskerne deres overlegenhed. Godt nok startede Danmark med at få 5 fejl fra Maria. Men både Camilla Mortensen og Laura Baaring Kjærgaard red fejlfrit, og da Kamilla Ladefoged Rasmussen fik 8 fejl, kunne disse fratrækkes. Det betød at Danmark samlet havde fået 5 fejl i anden runde, og det var der ingen andre hold der var i nærheden af at kunne matche. Ungarn fik 25 fejl i anden runde og endte samlet på en andenplads. Tjekkiet fik samlet 30 fejl sammen i anden runde, og det betød at de samlet endte på en femteplads.
Men da Danmark så kun havde 13 fejl samlet, så var der ikke nogen tvivl om at Danmark vandt også Nations Cup for juniorer!

Resultatet af klassen kan ses her.

CSI1* Grand Prix
På den anden bane blev der også afviklet nogle klasser. Herunder gik den 1* Grand Prix i 140 cm, og her tog Clara Hallundbæk sig flot af andenpladsen på Dakar e. Utrillo van de Heffinck/Darco, efter hun med fem andre ryttere kvalificerede sig til omspringningen. Men her var der kun to ryttere der lykkedes at ride fejlfrit, og det var som vinder af CSI1* Grand Prix Jan Jun. Cigan og Clara Hallundbæk.

Resultatet af klassen kan ses her.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen