Se finalisterne til årets championater

18-09-2024 19:06

Der er nu sat navne på de mere end 100 ekvipager – fordelt over fire alderskategorier – som er udtaget til dette års PAVO- og DRF dressurchampionatsfinaler

Copyright Ridehesten.com
Stutteri Ask danner rammen om Pavo og DRF championatsfinalerne i dressur 2024. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Seks stævner landet rundt sommeren over har dannet rammen om kvalifikationsklasserne til dette års PAVO og DRF's dressurchampionat. Dommerne har set et hav af kvalitetsfulde heste, og herudfra er de bedste af dem blevet kvalificeret til finalen. Det gælder de 40 bedste 4-års, de 24 bedste hhv. 5- og 6-års samt de 14 bedste 7-års, der om under en måned skal kæmpe om den endelige sejr i deres årgang. Også de ekvipager, der har deltaget til årets UVM i dressur under dansk flag, er sikret en billet til finalen.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald på avlshingsten Viva Vegas e. Viva Gold/ Rock Forever vandt championatskvalifikationen for de 4-årige heste på Vilhelmsborg og er den ekvipage, der landet over i alle årgange har fået den højeste score med hele 97,167%. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen

Championatssæsonen blev indledt i starten af juni, hvor Nordvestsjællands Rideklub var værter for de 5-, 6- og 7-årige heste. Til de to første kvalifikationer, hvoraf den anden blev afholdt hos Billund Sportsrideklub, var der som noget nyt ingen 4-års klasser, da de 4-årige heste efter en reglementsændring først måtte starte stævne pr. 1. juli i år. Senere hen stod også Sportsrideklubben Bogø, Dansk Varmblod Rideklub ifm. Eliteskue, Frederiksværk Rideklub og Sportsrideklubben Aalborg bag at afholde en championatskvalifikation.

Foruden de kun fire kvalifikationer for de 4-årige heste var der blevet lavet flere markante ændringer forud for årets championater. For de 4-årige heste er en ny harmonikarakter i år blevet anvendt for første gang, hvor der er blevet fokuseret særligt på form, tempo og afspændthed hos den unge hest samt sammenspillet mellem hest og rytter. Derudover er mellemrunden på tværs af alle årgange blevet afskaffet, hvilket betyder, at de finalekvalificerede ungheste i år kun har skullet på banen en gang for at kvalificere sig. 

Copyright Ridehesten.com
Foderfirmaet Pavo støtter DRF's championater i både dressur og spring. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

For første gang: Finaler på Stutteri Ask
Med Blue Hors' flytning fra det store dressurcenter i Randbøl til Stutteri Ask i Martofte skal det fynske stutteri nu for første gang være værter for dressurchampionatsfinalerne. Det sker i dagene den 10.-13. oktober, hvor de mange unge heste indtager stævnepladsen og den imponerende opvisningshal ved navn Casir Hallen. Stutteri Ask har flere års erfaring med at afvikle Pavo og DRF's championatsfinaler i springning, og det bør derfor ikke være noget problem, når det i år for første gang er dressurhestenes tur. 

Få det fulde overblik og se alle de kvalificerede ekvipager her.

Der er åbent for tilmeldinger til finalestævnet allerede nu, så hvis du er kvalificeret, er det altså nu, du skal tilmelde dig og din hest, hvis I gerne vil ride finalen på Stutteri Ask. Det foregår her. Finalen i den populære Intermediare-turnering Bundgaard Byg Cup afholdes desuden i forbindelse med stævnet, og så er der en særlig ungheste Grand Prix-Tour for de 8-10-årige heste.

Hvis du vil vide endnu mere, kan du læse championatsbestemmelserne og blive klogere på reglerne for finalen her.

Copyright Ridehesten.com
Der er plads til masser af tilskuere på tribunerne i Casir Hallen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen