Schou og Merrald klar til World Cup

10-01-2023 18:42

Annika Knudsen Lorentsen

I denne uge afholdes der World Cup-kvalifikation i Basel, og i springning kommer Andreas Schou til start, mens Nanna Skodborg Merrald er startklar i dressur

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Darc de Lux. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det bliver spændende at følge 2023's første World Cup-kvalifikation som er endnu en i rækken af kvalifikationer i World Cup-sæsonen 2022/2023. 

Danmark er repræsenteret i både dressur og springning. I springning er det Andreas Schou der endnu engang skal forsøge at hente point til den samlede stilling, hvor han lige nu er placeret som nr. 13 efter de første ni kvalifikationer, hvor han selv har deltaget ved de seks.

Andreas medbringer tre heste til World Cup-stævnet. Den ene er hans OL-hest Darc de Lux e. Darco/ Contender (opdr. Morten Augustinus), som han har hentet flere af sine World Cup-point med i de tidligere kvalifikationer. Derudover medbringer han den 9-årige Unbelievable e. Untouchable 27/Cornet Obolensky og den 14-årige Vedric e. Hurlevent de Breka/ Pamphile. Sidstnævnte har indtil nu haft stor succes med 21-årige Christine Thirup Christensen i sadlen-. Thirup har fornyligt sat sin ridekarriere på pause, og derfor har Schou overtaget tøjlerne på Vedric, som tidligere har bevist sit værd i klasser op til 150 cm og ved EM for unge ryttere. 

Copyright Ridehesten.com
Nanna Merrald. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I dressur er det Nanna Skodborg Merrald der kommer til start, og hun medtager også en ny hest for hende. Det drejer sig om den 15-årige Blue Hors Zepter e. Blue Hors Zack/Wolkentanz II, som tidligere har gået internationalt med Daniel Bachmann, svenske Patrik Kittel og spanske Christian Tudela Ruiz.

Dressurrytterne skal ride deres World Cup Grand Prix lørdag, og deres Grand Prix Freestyle søndag. Søndag er også dagen hvor springrytterne skal ride deres World Cup-klasse. 

Start- og resultatlister. 

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen