Scholtens overtager UVM-vinder

16-02-2015 10:28

Hollandske Emmelie Scholtens har overtaget vinderen af verdensmesterskabet for 6-års dressurheste i Verden 2014, hingsten Dancer, som hidtil er blevet redet af Kirsten Brouwer

Copyright Ridehesten.com
Kirsten Brouwer og Dancer ved UVM i Verden 2014.

Den syv år gamle hollandske varmblodshingst Dancer e. Vivaldi/Tango/Karck C er ejet af Emmelie Scholtens sammen med Jeroen Witte og Ad Valk, og er avlsgodkendt i oldenburgerforbundet.

Scholtens startede den unge hingsts uddannelse og startede ham også ved finalen i VSN Trophy 2012 for 3-års heste, hvor de blev placeret som nummer tre.

I 2013 overtog Kirsten Brouwer hingsten og kvalificerede ham til VM for unge dressurheste i Verden, Tyskland, hvor det blev til en samlet niendeplads. Bare to uger senere vandt ekvipagen Pavo Cup-finalen for 5-års heste og derefter  Z-licht mesterskabet ved de hollandske indendørsmesterskaber. Endelig i 2014 blev det også til en sejr ved UVM i Verden for 6-års heste.  

Nu er Dancer vendt tilbage til Scholtens stald og er blevet vist frem af Emmelies elev, juniorrytter Febe van Zwambagt ved KWPN’s hingstekåring.

Det er nu planen, at Dancer skal fortsætte sin karriere på stævnebanerne under Emmelie Scholtens, som forbereder ham til lille tur.

- Jeg har ingen kortsigtede planer med ham. Først skal vi blive en hel ekvipage igen, har Emmelie Scholtens udtalt til Eurodressage.com; - Men højst sandsynligt vil vi konkurrere igen i år, først på Z-Zwaar niveau. Jeg er så spændt!

Kilde: Eurodressage.com

Videoer

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald