Schockemöhle vil betale for døde føl

23-01-2019 10:20
Avl

Den tyske hingsteholder Paul Schockemöhle har meldt ud at han vil betale 10.000 euro til opdrætterene, hvis et føl efter en af Schockemöhle-hingstene dør grundet WFFS

Copyright Ridehesten.com
Paul Schockemöhle

I sidste uge meldte de to avlsforbund Zangersheide og BWP ud, at de ikke ville kræve test af WFFS på deres hingste. Kort før dette var Paul Schockemöhles liste over hvilke hingste der var registeret som bærer af WFFS blev lækket af den  den amerikanske importør Judy Yancey.

Det har fået Schockemöhle til at reagere og udlove at han udbetaler 10.000 euro til opdrætteren såfremt et føl efter en af hans hingste, dør grundet WFFS. Betingelserne på Schockemöhles hjemmeside er blevet opgdateret og lyder blandt andet således:
- På Gestüt Lewitz er der produceret mere end 10.000 føl i den tid Schokemöhle har haft aktiviteter på stutteriet. Antallet af føl produceret for kunder bliver ikke gjort op. Ikke et eneste af de producerede føl havde WFFS og sandsynligheden er meget lille.

Der skrives samtidig at summen ikke skal betragtes som erstatning for en skade, men at det er for at udtryk for stutteriets holdning om, at WFFS er blevet blæst op til meget mere end det faktisk er.  

Info

Hvad er WFFS?
WFFS (Warmblood Fragile Foal Syndrom) er arvelig og medfører, at det afficerede føl fødes med en bindevævsdefekt, der især kommer til udtryk ved en meget skrøbelig hud og meget bløde sener og ledbånd. Der findes ingen behandling, og føllet dør eller må aflives straks efter foling.

Sygdommen nedarves recessivt, hvilket betyder, at den kun kan komme til udtryk, hvis begge forældre er bærere af genet. Når begge forældre er bærere af genet, er risikoen for, at sygdommen kommer til udtryk hos føllet 25%. Hyppigheden af genet er, med den viden vi har for nuværende, forholdsvis lav
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen