Sara fik bugt med muk på to uger

08-04-2020 18:36

Marie Helene Rigård Rohleder

Muk hos heste kan være et tilbagevendende og træls problem, som mange hesteejere kæmper med. Sara Søgaards to-årige DV-hoppe blev angrebet af voldsom muk på det ene ben, men efter to ugers pleje med det nye produkt Bacxitium var benet normalt igen

Copyright Ridehesten.com
Sara og Esmay. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

–Jeg havde ikke oplevet før, at mine heste fik så aggressiv muk, så jeg var lidt i vildrede og prøvede flere forskellige produkter, fortæller Sara Søgaard på 26 år. 

Hendes to-årige Dansk Varmblod hoppe Esmay døjede med voldsom muk og hævet ben i starten af året. 

Copyright Ridehesten.com
Billedet er fra d. 6/3 Som det så ud, da vi startede med behandling. Mukskorper var meget tykke, huden varm/irriteret og benet hævet. Foto: Sara Søgaard

Esmay gik i løsdrift, så det var minimalt, hvad Sara kunne optimere i forhold til at holde benene tørre og rene i det daglige. 

Sara kontaktede sin egen dyrlæge, som satte Esmay på antibiotika i fem dage, men uden en synderlig forbedring. Esmays bagben var stadig hævet og flere af benene var angrebet af muk. 

Et par dage efter tog Sara til Hest & Rytter i Herning, hvor hun opdagede Bacxitium. Det er et nyt produkt til behandling af muk, sår og rifter. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Når du sprøjter Bacxitium på muk, så angriber aktivstoffet cellevæggen og slår hurtigt bakterierne ihjel. Produktet fjerner bakteriebyrden udefra, så hestens immunforsvar kan hele såret indefra, fortæller Jesper Touborg, som er direktør i Lemedco, firmaet bag Bacxitium. 

Sara behandlede derefter Esmays ben med Bacxitium. De første par dage sprayede hun flere gange om dagen sårhelingsvæsken på, fordi mukskorperne var blevet så tykke, at der skulle et ordentlig lag på for, at behandlingen trængte igennem til huden. 

– Derefter behandlede jeg kun en gang om dagen, og allerede efter et par dage begyndte skorperne at løsne sig, huden blev mindre irriteret og hævelsen faldt. Efter fjorten dage var mukken væk, fortæller en lettet Sara Søgaard. 

Copyright Ridehesten.com
Efter 2 uger med behandling, alle skorper er væk, ingen hævelse og ingen irritation tilbage i huden. Så mangler der bare pels. Foto: Sara Søgaard

Læs mere om Bacxitium her. 

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen