Sara Aagaard Hyrm vinder ECCO Cup for ungrytter (video)

27-11-2020 13:10

Marie Helene Rigård Rohleder

For tre uger siden faldt Sara Aagaard Hyrm af hesten og blev indlagt på traumeafdelingen. I dag har hun vundet finalen i ECCO Cup for ungryttere med Skovborgs Romadinov

Copyright Ridehesten.com
Sara Aagaard Hyrm og Skovborgs Romadinov. Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der blev byttet lidt rundt på placeringerne for ungrytterne, da kür-finalen i ECCO Cup blev afgjort fredag formiddag. Her red Sara Aagaard Hyrm med Skovborgs Romadinov e. Blue Hors Romanov/Mago xx (opdr. Esben Klinkby) sig til sejren med flotte 73.958 procent.

– Jeg er rigtig glad. Det havde jeg virkelig ikke regnet med, fortæller Sara Aagaard Hyrm til ridehesten.com efter ridtet. Men forberedelserne op til stævnet har langt fra været optimale, da Sara faldt af hesten for blot tre uger siden og endte på sygeshusets traumeafdeling. 

Copyright Ridehesten.com
Sara Aagaard Hyrm og Skovborgs Romadinov. Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard

– Romadinov blev nødt til at holde fri i halvanden uge efter mit styrt, og så begyndte jeg at træne det, som jeg nu kunne på smertestillende. Der var også lidt flere udfordringer i vores ridt, end der plejer at være. Men jeg synes, at vi kom godt igennem det. Og så er jeg bare vildt taknemlig over, at det kunne lade sig gøre at afvikle finalerne i ECCO Cup. Jeg har virkelig glædet mig til at kunne komme ud og starte stævner igen, siger Sara Aagaard Hyrm. 

Tidligere i år red Sara Aagaard Hyrm med på det danske landshold for ungryttere til EM i dressur i Ungarn. Her var hun blandt andet med til at sikre Danmark en flot bronzemedalje i holdkonkurrencen. I den individuelle konkurrence blev Sara og Skovborgs Romadinov placeret som nummer fire og den bedste danske ekvipage. 

Copyright Ridehesten.com
Sara Aagaard Hyrm og Skovborgs Romadinov. Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Blue Hors afvikler i weekenden finalerne i den populære turnering ECCO Cup, og i gårsdagens indledende klasse for ungrytterne var det Sophia Ludvigsen og Safari Klintgaard e. Sunny-Boy/Blue Hors Don Schufro (opdr. Ulla Klokker Andersen og Rikke Munk) der tog sejren med 73,509 procent. I dag blev det til en andenplads med 72.458 procent. 

Copyright Ridehesten.com
Sophia Ludvigsen og Safari Klintgaard som blev nummer to. Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard

Sophia Ludvigsen endte også som nummer to i den samlede stilling i ECCO Cup for ungrytterne. Tidligere på året vandt hun DM for ungryttere sammen med sin faste makker Gørklintgårds Jericho e. Jazz/Sunny-Boy (opdr. Jørgen Ravn). 

Den samlede tredjeplads går til Cisca Gia Hughes Øvlisen med Pimpollo e. Sandro Hit/Winckenburgh. I kür-finalen red ekvipagen sig til tredjepladsen med 72.292 procent. 

Se hele resultatet her. 

Se Ridehestens interview med Sara efter præmieoverrækkelsen på Blue Hors her: 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen