Samlede ind til unge kræftberørte

26-09-2023 12:37

Charlotte Kusk Berwald

Da Alberte Karlsens mor blev ramt af kræft, besluttede den 14-årige pige sig for at hun ville hjælpe andre unge, der stod i en lignende situation

Copyright Ridehesten.com
Alberte Karlsen med ponyen Zeffe. Foto: Photo-By-Pihl
Nyheden fortsætter efter annoncen

Da Alberte fik den nedslående nyhed om morens sygdom, satte hun sig for at hun ville gøre noget. Hun fik den glimrende ide at samle penge ind ved at arrangere ringridning hvor overskuddet skulle doneres til en afdeling af kræftens bekæmpelse, der udelukkende tager sig af børn og unge, der på en eller anden måde er berørt af kræft. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

17.168 kr. indsamlet
Det var et stort projekt at få sådan et arrangement op på benene og frem i fuld galop. Normalt rider Alberte selv dressur, men elsker at ride ringridning som afveksling. 
– Det væltede ind med støtte fra privatpersoner, firmaer og butikker, der har sponsoreret alt fra mad til præmier, gevinster og hvad de ellers kunne finde på, fortæller Alberte Karlsen til Ridehesten. 
Arbejdet har på ingen måde været overvældende for Alberte, nærmest tværtimod. Det har taget fokus på de dage, hvor tankerne ellers har forsøgt at insistere på at kredse om moren og fremtiden. Albertes mor er startet i kemobehandling og det har sat sine spor.

23 tilmeldte ryttere
I alt tilmeldte 23 ryttere sig til arrangementet og det var til stor glæde for Alberte, at endnu flere valgte at kigge forbi i løbet af dagen. Både for at heppe, såvel som at donere penge til indsamlingen. Det blev til en dag, med plads til store smil og følelsen af sammenhold. 
– Jeg er så ubeskriveligt taknemmelig for at så mange kom. Både for at deltage, men også for at hjælpe og støtte op. Det blev en dag der virkelig viste hvor meget vi kan gøre, når vi står sammen, slutter Alberte.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen