Sådan passer du på din vinterfold

19-11-2021 06:21

Christine Krogh Frausing
Skribent

Mudder, splat og sjap. Det er ikke altid nemt at have sin hest på fold om vinteren. Gennem de sidste 40 år har John Gustavsen blandt andet anlagt ridebaner og hestefolde, og det kræver både økonomi og omtanke at sikre en god og tør vinterfold

Copyright Ridehesten.com
Mudrede folde er et stort problem for mange hesteejere. Foto: Ridehesten.com/Mette Andersen
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er ligesom kvinder i højhælede sko, fortæller John Gustavsen fra Gustavsen Anlæg. Når mange heste tramper på det samme jordstykke igen og igen, så bliver jorden trampet fast. Jordens naturlige dræningseffekt forsvinder, og vandet kan ikke slippe igennem, og så kommer problemerne med mudder på folden.

Våde områder øger risikoen for muk og andre udfordringer for hud og hår. John Gustavson har dog igennem mange års erfaring, fundet vejen til en god og velfungerende fold. En af de vigtigste ting er stabilgrus i store mængder. Stabilgruset skal være af god kvalitet, og så er det vigtigt at det bliver vedligeholdt. Det betyder altså at man skal fjerne klatter hver dag, hvis det ikke skal ende med en mudderpøl igen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

En alternativ løsning på problemet er at lægge måtter ud på folden. 

Læs artiklen om vinterfolde i december-nummeret af magasinet Ridehesten fra 2020, hvor resten af artikel kan læses, i et stort tema om vinterfolde. Der kan blandt andet også læses om stråfoder på folden, hvordan man holder vand frostfrit og sikkerhed på folden.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen