Så skal de første medaljer uddeles

22-08-2013 07:58

Signe Wiese

ECCO FEI Europamesterskaberne i Herning har været i gang siden tirsdag, og i dag uddeles de første medalje - både spring- og dressurrytternes holdmesterskab afgøres i dag

Copyright Ridehesten.com
MCH Arena er klar til endnu en konkurrencedag. (Foto: MCH Messencenter Herning)

Dressurrytterne indleder en lang konkurrencedag i MCH Arena i dag. Kl. 8 rider den første rytter på banen til 2. afdeling af Blue Hors FEI Europanmesterskabet i dressur, og kl. 14.25 er der medaljeceremoni. To ryttere fra hver nation red i går, og i dag rider så holdenes sidste to ryttere. Lige nu er Tyskland suverænt i spidsen for holdmesterskabet, med Danmark på andenpladsen, tæt fulgt af hollænderne. Men meget kan nå at ændre sig i dag, hvor holdenes stærkeste ryttere rider.

I går red Lone Bang Larsen på Fitou L, mens Andreas Helgstrand var på banen med Akeem Foldager. Ingen af de danske ekvipager formåede at ride uden fejl, men leverede alligevel gode programmet med flotte højdepunkter. Lone Bang Larsen scorede 68,875% og Andreas Helgstrand scorede 72,720%. I dag er det så Danmarks to stærkeste ekvipager der skal i ilden. Anna Kasprzak og Donnperignon rider på banen kl. 8.36, og kl. 11.07 er det Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og Digbys tur.

Springrytterne indtager MCH Arena kl. 18.00, hvor holdmesterskabet i P.S.I. FEI Europamesterskabet i springning skal afgøres. Første runde blev afviklet i går, og i dag kæmper de 10 bedste nationer så om medaljer. Det danske hold sluttede på 12. pladsen i går, og er derfor desværre ikke med i dag, men tre af holdets ryttere - Søren Pedersen, Andreas Schou og Thomas Sandgaard er fortsat med i den individuelle konkurrence. Holdkonkurrencen føres lige nu af England, med Schweiz på andenpladsen og Frankrig på tredjepladsen. Det er de individuelle ryttere, der starter klassen, og det betyder at alle tre danske ryttere er til start først i klassen - Thomas Sandgaard og Amarone har start nr. 3, Søren Pedersen og Tailormade Esperanza de Rebel har start nr. 9 og Andreas Schou og Vivaldi K starter som nr. 11 i klassen.

Start- og resultatlister kan du se HER

Konkurrencerne kan følges LIVE på DR's hjemmeside via linket HER

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen