Så har Fiontini sat hovene på amerikansk jord

03-11-2021 19:17

Trine Askjær-Jørgensen

For første gang er den tredobbelte verdensmester for ungheste, Fiontini, rejst udenfor Europa. Den succesfulde hoppe har nemlig netop sat hovene på amerikansk jord, hvor den går en fremtid i møde som Grand Prix-hest for den amerikanske rytter, Anna Buffini

Copyright Ridehesten.com
Fiontini med Andreas Helgstrand i sadlen tidligere på året. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den tredobbelte verdensmester for ungheste, Fiontini e. Fassbinder/ Romanov, er netop ankommet til USA i går tirsdag, skriver Dressage-News. Hoppen, der var ejet fællesskab af Stutteri EVO og Helgstrand Dressage, blev nemlig i oktober solgt til en ung, amerikansk rytter

Den 11-årige dansk varmblodshoppe er fløjet fra Europa til Miami, hvor den har været i karantæne, inden den er rejst videre til Wellington. Fiontini skal nu være den 27-årige amerikanske rytter, Anna Buffini's, Grand Prix-hest og kan nu se frem til at deltage i bl.a. Global Dressage Festival i Wellington, Florida, hvis Anna synes, at de to er klar til det. Håbet er at kvalificere til en plads på det amerikanske hold til verdensmesterskabet i dressur i Herning i august næste år.

Amerikanske Anna Buffini har opnået stor succes både som U25-rytter og sidenhen som senior med Sundayboy efter Kennedy/ Zevenaar, Wilton efter Jazz/ Contango og nu FRH Davinia La Douce efter Don Frederico/ A Jungle Prince. Blandt de seneste resultater hører en flot fjerdeplads i Grand Prix Special ved det 5-stjernede stævne CHIO Aachen i år.

Nyheden fortsætter efter annoncen

DV-sølvmedaljehoppen, Fiontini, er et velkendt navn i sporten, idet den er blevet redet af Severo Jurado Lopez for Helgstrand Dressage til titlerne som verdensmester for ungheste, da den var både 5, 6 og 7 år gammel.

Andreas Helgstrand overtog selv Fiontini for at ride Grand Prix på den velgående hoppe for omkring et år siden, men travlhed med forretningen, Helgstrand Dressage, gjorde, at han overgav tøjlerne til Patrik Kittel, som er Sverige højest rangerende dressurrytter og 3 gange olympisk deltager. Efter kun seks starter lå ekvipagen som nummer 145 på verdensranglisten.

Nu kan Anna Buffini se frem til formentligt rigtig mange, dejlige rideture på ryggen af Fiontini.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner