Så er de i gang i Aachen - opdateret

12-08-2015 18:13

Jytte Lemkow

Holdkonkurrencen i dressur ved EM i Aachen, Tyskland, er i fuld gang, og de første to danskere har været på banen – opdateres løbende med kommentarer af Ridehestens udsendte, Jytte Lemkow

Førstedagen i holdkonkurrencen i dressur er til ende, og det, meget foreløbige, resultat efter to ryttere foreligger. Men rigtig meget kan ændre sig i morgen,  især blandt de formodede medaljetagere som ligger meget tæt, hvor især Tyskland i Totilas og Storbritanien med Valegro har et rigtig godt kort på hånden.

Det er Tyskland der fører med 150,100% fulgt af Holland med 148,214%, og Storbritanien med 145,743%.

I behørig afstand følger Sverige med 140,543%, Belgien med 140,286%, Spanien med 140,114%, Frankrig med 138,986 og på ottende pladsen Danmark med 137,815.%

Gode ridt
Eftermiddagen bød ellers på nogle rigtig gode ridt. En ren nydelse var det at se den hollandske debutant Diederik Van  Silfhout på tiårige Arlando N.O.P. Som foreløbig med 75,814 % fører klassen. Den relativ unge hest trådte ikke et skridt, trin, eller spring forkert. Den var total lydig og med sin rytter med smidighed og kæmpe rummelighed og meget øvelsesstærk også i de aller sværeste øvelser. Men måske en anelse mekanisk!

Helt tæt på Diederik med 75,800% fulgte Britiske Fiona Bigwood, der aldrig har haft en bedre hest end den danskfødte Gribali-datter Atterupgaards Orthelia. Med stor ynde og en fantastisk fri trav præsterede parret et fejlfrit ridt med meget flotte passager, plaffer og overgange. Meget flot kommet tilbage af Fiona efter hendes alvorlige ulykke. Med både en dansk hest og en dansk ægtefælle i Anders Dahl, har vi danskere lov til at glæde os over hendes flotte indsats som bragte værdifulde point til det Britiske hold.

Isabell Werth, som var klasens sidste rytter, havde noget at leve op til, men selv om det er utroligt hvad hun har fået ud af hannoveraneren Don Johnson, så er den ikke en "balletdanser" som de to nævnte heste, og så indløb der en mindre fejl i de 15 changementer for hvert galopspring.

Daniel er først
Anden halvdel af holdkonkurrencen starter i morgen kl. 11.00 og tredje danske rytter Daniel Bachmann Andersen på Blue Horsens Loxana skal i "ilden" kl. 14.30 og den glædelige nyhed er, at Anna Kasprzak ifølge hendes mor kommer til start trods stærke smerter, for at redde det danske hold, og hun har starttid kl. 18.30

Dressurbanen er anlagt på midten af den enorme springbane, hvilket vil sige, at hest og rytter er langt væk fra publikum, og de syv kæmpe dommerhuse, der er placeret rundt om hele banen, øger heller ikke udsynet for publikum. Der er da også kun beskedent fremmøde her på europamesterskabets første dag.

Dagens danske ridt
Rikke Svane og Finckenstein TSF var første danske ekvipage på banen, som første ekvipage efter dagens første pause. Det er stort for første gang at ride på det danske hold ved et officielt mesterskab, det er stort at ride i Aachen, og det er stort at ride inde på den store springbane. Men hverken hest eller rytter så skræmte ud. Finckenstein gik som man kender den, ikke konstant blød og eftergiven i nakken, men med god teknik i de fleste øvelser, men forståeligt nok, lidt forsigtigt i øgningerne. Desværre indløb der en stor og dyr fejl i de 15 changementer for hvert galopspring. Resultatet blev 67,743 procent.

Her til eftermiddag er solen er kommet frem, og der er flere tilskuerer på tribunerne og dermed en bedre stemning i Aachen, hvor Mikala Münther Gundersen og Mylady kl. 16.50 har ydet en præstation, som man kan betegne som vellykket. My Lady virkede motiveret og energisk, og det gav flotte øgninger, fine changementserier og frem for alt en rigtig god piaffe nr. to i flot takt og med god affjedring. Det betød, at de lige netop kom over de magiske 70%,mere præcist 70,257., og det pladserer dem på en foreløbig sjetteplads efter 29 ryttere har været på banen. Selv om der stadig er mere end halvdelen af ryttere tilbage, og der i morgen kan forventes mange gode og særdeles gode præstationer, åbner det håbet for Mikala om en plads i Grand Prix Special som rides lørdag.

EM i Aachen 2015

Følg med live på FEI TV

Info

Rækkefølgen i holdkonkurrencen efter første dag
1 Team Germany 149.986
2 Team Netherlands 148.214
3 Team Great Britain 145.743
4 Team Sweden 140.543
5 Team Belgium 140.286
6 Team Spain 140.114
7 Team France 138.986
8 Team Denmark 137.815
9 Team Russian Federation 135.700
10 Team Finland 133.143
Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald