Rytter og avler i opdrætterfællesskab med dyrlæge

04-07-2020 19:10

I det nye nummer af magasinet ridehesten kan du læse om avler Morten Kappel Petersen, der fortæller, at det giver en ekstra dimension at kombinere egen ridning med egen avl. Han driver med succes Stutteri Kamar - og det gør han i dag sammen med sin dyrlæge

Copyright Ridehesten.com
Avler og rytter Morten Kappel (th.) og dyrlæge Mantas Žemaitis driver i fællesskab avlen på Stutteri Kamar ved Christiansfeld. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Livet igennem har Morten Kappel oplevet, at folk har fortalt ham, hvad han kan og ikke kan, men heldigvis besluttede han i en tidlig alder, at det var noget, han selv kunne afgøre.

Som barn avlede han kaniner, og han var ikke ret gammel, før han købte sin første hest på Vorbasse Marked, og allerede før han blev konfirmeret, var han begyndt at handle med heste. Inden han fik bil og trailer, kørte han til ridning på rideskolen i traktor og med en kreaturvogn med fire heste. Han var ikke i tvivl om, at han skulle noget med heste og ville helst være berider.

Morten blev rådet til at uddanne sig til noget mere stabilt - for så kunne han altid holde heste ved siden. Han gennemførte en håndværkeruddannelse, men han var hurtigt videre til livgarden og med jobs, der bedre matchede hans livsstil med heste.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Morten blev gårdejer som 22-årig, og allerede før han kom ind til livgarden, havde han erhvervet sig en del rideheste og ligeledes adskillige avlshopper. Da han var begyndt at arbejde med heste, fik han en hoppe i træning for Bjarne Christensen, og det første hurtigt til køb af to hopper var May-Britt og Bjarnes Stutteri Stenager, og de hopper har grundlagt hans avl og er mødre til nogle af heste, som Morten i dag har uddannet til S-dressur.

Ret tidligt i sin avlskarriere havde Morten haft fire hingste udtaget til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, hvor tre af dem var de første tre afkom efter hoppen Stenagers Donna  og deruden også et afkom efter Kamar's Fair Play, der var en af Mortens tidligere avlshopper og i dag er repræsenteret med flere døtre i avlen på Stutteri Kamar.

I avlerprofilen i Ridehesten 07/2020 kan du læse om, hvad året 2020 skal bringe for Kamar-hestene, og her taler vi bl.a. debuat i Intermediaire II, UVM-udtagelsesstævne, hoppekåring og forbesigtigelse. Og så kan du læse om, hvordan Mortens passion for dressursporten har inflydelse på hans avl

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen