Rosina Mosebo er død

19-08-2022 10:09

Christine Krogh Frausing
Skribent

En legende fra dansk springsport, Rosina Mosebo, er desværre død, men efterlader 3 afkom, der skal bære hendes gener videre

Copyright Ridehesten.com
Rosine Mosebo og hendes afkom, samt Trine Dyre. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

En legende i springsporten er her ikke mere. Rosina Mosebo der har gået i toppen af dansk springsport med flere ryttere bla. Charlotte Von Rönne, Tina Lund og Stephanie Jørgensen, er desværre død. Hun har en resultat liste så lang, at det sjælendt er set lignedende.

– Vi har her på Stutteri Dyhre/Trine Dyhre, haft fornøjelsen af Rosina Mosebo de sidste år. Hun har i en meget sen alder givet 3 føl, hvor vi har de 2. Den ene er en hoppe efter Clarimo, som vi vil beholde og avle på, så vi kan få Rosinas fantastiske gener videre. Den anden er en helt fantastisk 1 års hingst efter Conthargos. Vi skal ikke holde hingste, så han skal videre til den rette, fortæller Trine Dyre. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Rosina havde en helt speciel vilje og gå-på-mod. Hun var en vanvittigt klog og modig hest, som de unge ryttere har haft stor glæde og gavn af. Hun havde et kæmpe hjerte, også for mennesker, og det er også at se på resultatlisterne.

– Hun er virkeligt noget specielt og det afspejler hendes afkom i stor grad også. Rosina har en kæmpe plads i vores hjerter, fortæller Trine Dyre. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen