Rikke Svanes 3-årige Urknall er blevet kåret

29-03-2021 18:28

Annika Knudsen Lorentsen

Avl

I går blev den 3-årige trakehnerhingst Urknall, som er ejet af Rikke Svane, kåret, og dermed har Rikke nu to kårede hingste

Copyright Ridehesten.com
Foto: Signe Allesø Skov
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 3-årige hingst Urknall e. Finckenstein TSF/Easy Game er opdrættet af Alexandra Becker og ejet af Rikke Svane. Hingstens far er Rikke Svanes tidligere tophest, som hun har deltaget ved både EM og VM på, og som nu er blevet pensioneret fra topsporten, men fortsat er aktiv i avlen. 

Trakehnerforbundet har i år ikke mulighed for at holde en klassisk hingstekåring, og derfor rejser dommerne rundt for at besigtige hingstene. Den første hingst, der er blevet kåret, er altså Rikke Svanes 3-årige Urknall, som i fremtiden vil stå til rådighed i avlen præcis som sin far.

– Han har et rigtig dejligt temperament, og han tager alting med ophøjet sindsro, ligesom hans far Finckenstein, fortæller Rikke og fortsætter:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Han står i den kommende sæson til rådighed for hopper, samtidig med, at han skal nyde sommeren på græs, og så skal han til Tyskland for at gå Hengst Leistungs Prüfung til efteråret.

Rikke Svane har fået hjælp til klargøring af Urknall af Michael Ilsøe Højgaard og hans kone Tenna. 

– De har virkelig været en stor hjælp, og gjort et fantastisk stykke arbejde med ham.

Copyright Ridehesten.com
Den 3-årige hingst sammen med Rikke Svane og Michael Ilsøe Højgaard. Foto: Signe Allesø Skov
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen