Rikke Barker kvalificeret til VM - to danskere i top af Grand Prix

26-06-2022 17:25

Annika Knudsen Lorentsen

Ved det 3-stjernede internationale stævne i østrigske Ebreichsdorf lykkedes det i dag Rikke Belinda Barker at ride fejlfrit i den 150 cm og sikre sig VM-kvalifikation, mens også Rikke Haastrup red fejlfrit og dermed er tættere på kvalifikation til VM

Copyright Ridehesten.com
Rikke Belinda Barker og Tabalou PS. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det har været en særdeles succesfuld weekend for de danske springryttere ved det internationale stævne i Ebreichsdorf, Østrig denne uge. I fredags vandt landsholdet nationsspringningen, og i dag lykkedes det Rikke Belinda Barker at ride VM-kvalifikationen i hus efter hun leverede et flot fejlfrit ridt i den 150 cm høje Grand Prix. 

Det gjorde hun i sadlen på Tabalou PS e. Taloubet Z og sammen sikrede de sig en plads i omspringningen. Rikke fortæller, at hun er meget godt tilfreds med stævnet i Østrig:

– Sikke en weekend. Vi har haft en super team-spirit hele ugen. At vinde nations cup fredag var en helt exceptionel oplevelse, som jeg tror de fleste ryttere drømmer om. Jeg red Grand Prix på Tabi i dag og han sprang endnu en 0 runde, hvilket også gav os vores sidste VM kvalifikation, så det har været en weekend med mange højdepunkter. Stævnet har været helt super med god organisering og jeg håber vi kan komme herned igen næste år , fortæller Rikke Belinda Barker.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det samme gjorde Rikke Haastrup i sadlen på Balouca Z e. Baloubet du Rouet/ Parco (opdr. Annette Grønbæk), og dermed sikrede hun sig sin anden fejlfrie runde på vejen til at sikre VM-kvalifikation, og hun mangler derfor blot én kvalifikationsgivende runde på minimum 3-stjernet niveau. 

I omspringningen fik begge danske ekvipager et enkelt nedslag, men Rikke Belinda Barker endte alligevel på en flot fjerdeplads, mens Rikke Haastrup endte lige udenfor top-5 som nr. 6. 

Resultat fra klassen.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen