Rekordhøje præmiesummer i WC-finalen

05-01-2024 16:19

Mille Albinus Hjermitslev

Når World Cup-finalen i springning og dressur for første gang finder sted i Riyadh, Saudi Arabien i april, bliver det med de største præmiesummer nogensinde set i en World Cup-finale

Copyright Ridehesten.com
Fv. Martin Fuchs, Steve Guerdat og Peder Fredricson; top-3 ved World Cup-finalen i springning i 2019. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

For første gang skal World Cup-finalen i springning og dressur afholdes i Riyadh, Saudi Arabien.

Traditionelt set har World Cup-finalerne fundet sted i enten Europa eller USA, men når World Cup-trofæerne skal uddeles mellem den 16. og 20. april 2024, bliver det på mellemøstlig grund - og med rekordhøje præmiesummer.

Præmiepuljen ved World Cup-finalen i springning lød i forvejen på 1,3 millioner euro, men nu har organisationskomitéen fordoblet præmiepuljen til 2,6 millioner euro

Det gør, at præmiesummerne ved World Cup-finalerne bliver de største nogensinde, og det kommer formentligt kun til at ske den ene gang.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I dressur er præmiesummerne væsentligt lavere, men præmiepuljen er også blevet øget med 100.000 euro. Det betyder, at der nu er en samlet præmiesum på 400.000 euro ved World Cup-finalen i dressur i 2024. 

Læs mere om World Cup-finalen 2024.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter ved World Cup-finalen i Omaha 2023. Foto: FEI/Richard Juilliart

Sidste år blev World Cup-finalen afholdt i Omaha, USA, og her blev danske Nanna Skodborg Merrald nummer to i dressur, og Andreas Schou blev nummer fem i springning. 

Finalisterne til dette års finale er ikke fundet endnu, men Nanna Merrald ligger foreløbigt nummer fire i den samlede stilling i den vesteuropæiske liga i dressur. 

Den næste World Cup-kvalifikation i både springning og dressur bliver i Basel, Schweiz i næste weekend.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou og Darc de Lux ved World Cup-finalen i Omaha 2023. Foto: FEI/Richard Juilliart
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen