Propositionerne er klar til Herning

24-01-2024 13:12

Trine Askjær-Jørgensen

Som altid inviterer Dansk Varmblod til international springning i forbindelse med hingstekåringen. Der er lavet nogle ændringer i forhold til tidligere år

Copyright Ridehesten.com
Den internationale toprytter Jens Fredricson og Markan Cosmopolit i Stutteri Ask Grand Prix. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

For de springinteresserede bliver der en perlerække af internationale springklasser i forbindelse med Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning fra den 6.-10. marts.

Alle tre opvisningshaller bliver taget i brug, når springrytterne tørner sammen om hæder, point til verdensranglisten og deltagelse i finalen af EY Cup i slutningen af året i Stuttgart. Allerede fra onsdag er springrytterne i action i alle tre opvisningshaller: Jyske Bank Boxen, Krafft Arena M og Dansk Hesteforsikrings Arena E.

Topryttere på startlisten
På nuværende tidspunkt ved arrangørerne, at flere danske og internationale topryttere har springklasserne ved hingstekåringen på deres ønskeliste. Der afvikles CSI3*, CSI1* samt CSIYH, CSIJY, CSIU25 og finalen i Krafft Tour of Amateurs. 

 Propositionerne er klar hos FEI og kan ses her.

 Hvad betyder det så i praksis? De største klasser og klasser, hvor rytterne kan optjene point til Longines-verdensranglisten, afvikles i den 3-stjernede tour, som toppes af Stutteri Ask Grand Prix inde i Jyske Bank Boxen lørdag middag. Der er yderligere to klasser, hvor rytterne kan optjene point til verdensranglisten; de afvikles fredag morgen inde i Boxen og søndag middag i Krafft Arena M.

Herhjemme er det landstræner Bo K. Møller, som udtager de danske ryttere, der kan starte i det store, internationale, 3-stjernede stævne. DV Event A/S har som arrangør et antal pladser, som fordeles til ekvipager primært på dansk varmblodsheste. 

Unge heste og ryttere
Arrangørerne har i 2024 øget fokus på at give startmuligheder til unge heste og unge ryttere i forbindelse med hingstekåringen. Ryttere, der deltager i CSI3*, har ret til at deltage med en hest i de internationale Youngster-klasser, som er en konkurrence for 6- og 7-årige heste. Øvrige heste til start i Youngster-klasserne fordeles af arrangøren, og disse fordeles til ekvipager primært på dansk varmblodsheste og med førsteprioritet for heste, der har repræsenteret Dansk Varmblod til UVM på Zangersheide eller Studbook Trophy i Valkensward.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er lavet en ungdoms-tour fælles for junior- og ungryttere, og her er det igen landstræner Bo K. Møller samt juniorlandstræner Ulrik Kjær, som udtager de ryttere, der skal repræsentere Danmark i Herning.
DV Event A/S har som arrangør et antal pladser, som fordeles til ekvipager primært på dansk varmblodsheste.

Copyright Ridehesten.com
Christian Jansen og Madea vandt fredagens kostumespringning i Herning 2023. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Den populære kostumespringning og det 1-stjernede stævne
I år er den velkende CSI1*-tour ændret væsentlig, idet der kun er en tour samt mulighed for deltagelse i de to kostumespringninger, som afvikles under gallashowene fredag og lørdag aften.

Dansk Ride Forbund udtager ikke til det 1-stjernede stævne. Startberettigede ryttere er ryttere, som deltager i det 3-stjernede stævne, og her kan have ekstra heste med på et lavere niveau. DV Event A/S har enkelte Wild Card-pladser til den 1-stjernede tour. For at opnå et Wild Card lægges der vægt på, at rytteren enten har en konkurrencedygtig hest til tidsspringningerne i gallashowene eller primært er rytter på en dansk varmblodshest med gode resultater.

CSIU25 og EY Cup
Siden 2003 har der været afviklet en serie for unge springryttere EY Cup European Youngster Cup, der er for ryttere mellem 16 og 25 år. Siden 2012 har finalen været afviklet ved Amadeus Horse Indoors i Salzburg. Det er de bedste ryttere fra kvalifikationsstævner rundt om i Europa, som samles til finalen, der er et højdepunkt for de unge ryttere svarende til en World Cup-finale. Ved finalen i 2023 sejrede Victoria Sophia Hjorth-Madsen på DV-hesten Catwalk V e. Cosmeo/ Heartbeat (opdr. Ole Christensen). 

Det er derfor en glæde for arrangørerne at kunne meddele, at Danmark får en kvalifikationsklasse til EY Cup under hingstekåringen. Det er landstræner Bo K. Møller, der udtager ryttere til U25, men også her har DV Event A/S et antal pladser, som fordeles til ekvipager primært på dansk varmblodsheste. 

Krafft Tour of Amateurs
De 25 kvalificerede ekvipager fra Christmas Show Warm Up er start berettiget til finalen i Krafft Tour of Amateurs i Herning. Vinderen herfra inviteres til den svenske finale, som afvikles ved det internationale stævne Falsterbo Horse Show i juli. Ved frafald i Herning suppleres der op, men der er ikke mulighed for wild cards.

Ansøgning om Wild Card til DV-Event
Er man ikke udtaget via Dansk Ride Forbund, kan man ansøge om udtagelse via DV-Event. Det skal ske via mail til varmblod@varmblod.dk senest d. 15. februar, i mailen skal der informeres om hesten er en Dansk Varmblods-hest og hestens resultater.

/DV Event

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen