Profiler på nye heste i paradressur

09-06-2019 17:12

DM i paradresssur præsenteret af Elsass Fonden blev præget af de kendte profiler, nogle på nye heste. Mesterskabsstævnet ved Equitour DM er et led i at få sammensat det bedst mulige hold til EM i Rotterdam

Copyright Ridehesten.com
Line Munk Madsen med Korsgårds Toledo

Ved EM i Göteborg vandt de hjemlige paradressurryttere en flot holdsølvmedalje, men landstræner Astrid Gemal vil mangle nogle af de succesfulde ekvipager, når der skal sammensættes hold til EM i Rotterdam i august. Mesterskabsstævnet ved Equitour samt det kommende Agria Nordisk Baltiske mesterskab på Vilhelmsborg skal derfor bruges til at iagttage rytterne i bruttotruppen for at finde den stærkest mulige sammensætning til EM i år, men det helt overordnede mål er at få udviklet et konkurrencedygtigt landshold til PL i Tokyo til næste år, fortæller Astrid Gemal. 

Der er ikke så mange deltagende ryttere i grad I til III, men så er det til gengæld glædeligt, at der har været 10 ryttere til start i Grand V.

Mester med gode points
Line Munk Madsen var alene om at konkurrere i Grad I, og dermed genvandt hun mesterskabet i år med Korsgårds Toledo e. Tailormade Temptation (opdr. Niels P. Balling).

Copyright Ridehesten.com
Grad II: Katrine Krisensen og Tina Chabert Jensen

Grad II, som de senere år har været domineret af Stinna Tange Kastrup, blev i år vundet af sidste års sølvvinder Katrine Krisensen/Welldone Dallas. Stinnas partner Horsebo Smarties er gået tilbage til ejer og opdrætter Helle Kristiansen, men Stinna har en ny hest i træning. Der var to ekvipager til start i Grad II, og dermed gik sølvmedaljen til Tina Chabert Jensen/Ælling.

Sidste år vandt Tobias Thorning Jørgensen DM i Grad III med Bruunholms Caribian, der også var hans EM-partner i Göteborg, hvor de vandt bronze individuelt. I år var han til start med en ny, interessant hest Jolene Hill e. Blue Hors Schufro Hit (opdr. Hanne Andreasen), og selvom deres samarbejde er nyt, opnåede de en sølvmedalje.

Copyright Ridehesten.com
Caroline Cecilie Nielsen og Davidoff

Det blev til en sikker gulmedalje til erfarne Caroline Cecilie Nielsen og Davidoff. Caroline har flere gange repræsenteret Danmark ved internationale mesterskaber bl.a. blev det til en bronzemedalje ved PL i 2008 samt dobbelt bronze ved WEG i Kentucky.

Copyright Ridehesten.com
Susanne Jensby Sunesen og Leeds

I grad IV har Susanne Jensby Sunesen domineret topkampen de senere år, og internationalt har hun fejret store triumfer, senest ved WEG i Tryon, hvor det blev til bronze. Sidste år sejrede hun ved hjemmeavlede Thys Que Faire i det danske mesterskab, og i år genvandt hun mesterskabet med endnu en hjemmeavlet hest, Leeds e. Leandro, mens sidste års sølvvinder Anne Mette Hasselstrøm og Max igen kom ind på andenpladsen i det samlede resultat, men hun kunne glæde sig over en sejr i kürklassen. Med 7 starter i klassen blev det til bronze til Maria Bech Kofoed og Sir Salvador. 

Copyright Ridehesten.com
Camilla D.F. Christensen og Obreja's Sly

Der var tæt kamp om medaljerne i Grad V, hvor sidste års mester Renee Igelski og Beyond Dreams e. Benetton Dream (opdr. Hanne Grue) i år måtte tage til takke med bronzemedaljen. Guldet gik til Camilla D.F. Christensen og Obreja's Sly e. Blue Hors Don Schufro (opdr. Carina Obreja), foran en af de mere rutinerede pararyttere, Line Thorning Jørgensen og Don Alivan e. Blue Hors don Schufro (opdr. Susanne Nørrevang Jensen). 

Se resultatet af mesterskaberne HER

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen