Preussen Party vandt ved elitestævne for trakehnere

23-08-2020 22:51

Kristine Bjørg Frank Bojsen

Elitedagene for trakehnere bød på finaleklasser i LA og MB dressur, oprangering af føl, 2-års og 3-års samt unghesteklasser. På trods af skybrud viste hestene flotte takter med fine procenter

Nyheden fortsætter efter annoncen

Vilhelmsborg har i weekenden været vært for elitestævnet for trakehnere. De fire championatsklasser blev dømt af gangartsdommer Jørgen Hvenegaard og dressurdommer Lone Dyg Mikkelsen. 
Den igangværende konfirmation få meter fra banen, skabte desværre problemer for en del af championats-equipagerne. Legende børn og høje lyde var en ekstra udfordring for de unge heste, hvilket gjorde at procenterne potentielt kunne have været højere. Det siger noget om kvaliteten da dagens vindere red høje procenter. 

Avlshingsten Preussen Party e. Ivanhoe/Connery (opdr. Kaj Olesen) og hans rytter Anne Troensegaard vandt dagens 4-års klasse igen i dag, med en score på 89,8%. Han blev belønnet med 9,5 for trav, 8,2 i skridt, 9 i galop og ridelighed og 9,2 i kapacitet. 
Anne var tilfreds med den unge hingst:

– Der skete rigtig meget rundt om banen i dag, så jeg er glad for at jeg fik lov til at ride på banen i går, og jeg er meget tilfreds med hans indsats.  

Nyheden fortsætter efter annoncen

På trods af hans unge alder, har han allerede produceret det bedste hingste føl i Hessen, Tyskland, i år. Næste år kommer der omkring 30 føl efter ham. 
I løbet af efteråret har Anne planlagt at deltage i Dansk Rideforbunds 4-års championat, hvilket kun kan gå godt efter denne succesfulde weekend. 

Dagen bød også på flotte resultater ved 3-års hopperne. Katalog nr. 12, hoppen Nightingale Sct. Olav e. Scaglietti/Interconti (opdr. Bente Retoft, ejer Michael Buchardt Pedersen) vandt både 3-års endagsprøven og blev dagens 3-års hoppe. Derudover blev hun også tildelt en guldmedalje, stort tillykke til avler og ejer. 

Se resultaterne HER

Ridehesten har en fotograf til Elitedagene lørdag og søndag. Se billederne på hjemmesiden i starten af den kommende uge.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen