Prærievogns-pige på ny langfart

29-06-2014 06:56

19-årig pige er  med 6-7 kilometer i timen på vej fra Mariager til Landsskuet i Herning - i en prærievogn

Copyright Ridehesten.com

19-årige Mille fra Edderup ved Mariager er vild med Jydske Heste, som hendes bedsteforældre har otte af i stalden. Barnebarnet har derfor brugt en stor del af sin fritid hos de store heste og har siden hun var 11 år trukket dem på utallige dyrskuer. 

I 9. klasse skulle hun på efterskole. I den forbindelse gav hendes bedstefar hende en jysk hingst, som hun fik kastereret og tog med på efterskolen. Emil, som hingsten hedder, blev redet til og er efterfølgende også blevet kørt til af Mille selv. Sammen med sin bedstefar har hun siden kørt kaperkørsel.

Sidste år fik Mille fat i en gammel prærievogn, som hun sammen med sin far fik lavet i stand. Med prærievognen som “campingvogn” tog Mille og Emil på langfart fra Mariager for at ankomme langsomt og stilfuldt til Landsskuet, det store dyrskue i Herning. Undervejs fik Emil nye sko på i Kvorning, og Mille fik opfyldt sit store ønske om at køre prærievognen gennem drive-in'en på McDonald's i Viborg.

Bortset fra de to ting var der ikke planlagt andre stop. Det blev en skøn tur på cirka 120 km, hvor tilfældige private og børneinstitutioner undervejs tog godt imod Mille og Emil, som derfor ikke havde problemer med at finde overnatningssteder.

Sidste års tur var en så stor succes, at Mille og Emil i dag torsdag er taget afsted på en ny tur med prærievognen. Tempoet er 6-7 km i timen, og de forventer at overnatte i Hejslev ved Randers, hvor de også er fredag, før turen lørdag fortsætter mod Viborg. Formentlig med overnatning omkring Kvorning. Søndag-mandag gælder det Viborg-Karup, og makkerparret regner tirsdag med at runde den børneinstitution i Sunds, som de havde stor gensidig glæde af at besøge sidste år. 

Onsdag eftermiddag ankommer Mille og Emil sammen med størstedelen af de øvrige 2500 dyr til Landsskuet i Herning. Her skal den rolige Emil blandt andet deltage i en mønstringskonkurrence.

Han skal også med til en tillids-konkurrence, hvor det blandt andet handler om at turde gå forbi balloner og den slags. Det er han ret god til, siger Mille om den scenevante jydehest, mens de langsomt bevæger sig gennem landskabet og undervejs har forskellige gæster med ombord. 

Videoer

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner