Prægtige 2-års springhopper

11-08-2022 11:11
Avl

Torsdag er Dansk Varmblods Krafft Eliteskue åbnet af springhopperne, hvor de 2-årige lagde ud med et flot hold

Copyright Ridehesten.com
Lataire. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dommerholdet Johnny Hansen, Signe Wiese og Allan Blomgren blev præsenteret for otte hopper 2-årige springhopper, der alle er udtaget ved Dansk Varmblods 2-års skuer med løsspringning.

Hopperne vises også i løsspringning på eliteskuet, og udover deres springegenskaber tæller også hoppernes type og eksteriør med i bedømmelsen, lige som en god præstationsafstamning vægter positivt.

Copyright Ridehesten.com
Celine Ask. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Mens talsmand for avlsledelsens springafdeling, Johnny Hansen, medgav hopperne kompetent kommentering om hoppernes måde at løse opgaven på, så sørgede speaker Barbro Hvalsøe Saul for fyldestgørende afstamningsoplysninger, og avlskonsulent Karina Christiansen indviede publikum i koncepten af 2-års klassen og overbragte ligeledes dommernes bedømmelse af hver enkelt hoppe.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fire hopper blev udtaget til finalen, og det gjaldt Lataire e. Baloutaire PS/ Capo (opdr. Mikala, Lena og Ulrik Kristensen), Celine Ask e. Cyrono Ask/ Favorit Ask (opdr. Stutteri Ask), Dior e. Dakar VDL/ Chico’s Boy (opdr. Mie Nielsen og Theo de Vos) og Maskedals One of a Kind e. Numero Uno/ Favourit Ask (opdr. Helle Andersen og Per Christensen).

Copyright Ridehesten.com
Maskedals One of a Kind. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Som Årets 2-årige springhoppe udpegede dommerne en hoppe, hvor begge forældre er S-heste i springning, nemlig Mie Nielsen og Theo de Vos’ Dior, som dommerne betegnede som en utrolig flot model med godt kønspræg. Det er en hoppe i helt passende udvikling for sin alder. Den har en god og regulerbar galop, og den springer med stort overblik og fremragende teknik.

Hele holdet af 2-års springhopper.

Se eliteskuets katalog og startlister.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner