Powerpar på podiet

01-07-2023 20:43

CHIO Aachen: Annabella Pidgley har ikke kun taget Vamos Amigos med til Aachen, men også hoppen Espe, som Cathrine Dufour tidligere red. De sidste to dage har Pidgley vundet begge klasser for ungrytterne, hvor Alexander Helgstrand i dag blev nummer to

Det er ikke kun seniorrytterne som får lov til at ride i de flotte rammer i Aachen, for hvert år afholdes der også en klasse for ungrytterne. Sidste år var Sara Aagaard Hyrm den eneste danske repræsentant i den aldersgruppe, mens det i år er blevet Alexander Yde Helgstrands tur til at ride på Deutsche Bank Stadium. I går red de unge ryttere det individuelle program, mens det i dag var i kür.

Helt suverænt vandt Annabella Pidgley og Espe e. Escolar/Dimaggio klassen i går med 74,44%, mens svenske Hedda Thunberg på Diva e. Richfield/Silvano blev nummer to med 71,05% og amerikanske Erin Nichols på Elian Royale e. Glock's Johnson TN/Amidou indtog tredjepladsen med 71,02%.

I går så det længe lovende ud for Alexander og  Belantis e. Benetton Dream/ Expo'se, som langt henne i programmet lå lige i hælene på Pidgley. Det var lige indtil den første halv pirouette i galop, for der skulle Belantis gøde og det gjorde at han simpelthen stod stille midt i øvelsen. Det kostede dyrt og gjorde at ekvipagen endte som nummer seks med 70,61%. 

I dagens kür så det helt anderledes ud for den danske ekvipage, som red en fantastisk kür uden fejl og de lagde sig i front af klassen med hele 77,73%. Den føring holdt næsten hele vejen, indtil at Annabella og Espe red på banen som sidste ekvipage og overgik det med 78,62%. Dermed blev det damerne først, da Annabella vandt klassen, mens Alexander måtte tage til takke med andenpladsen. Der var dog ingen sure miner at spore hos den danske rytter, som i det private danner par med Annabella.

Copyright Ridehesten.com
Både Annabella og Alexander strålede af glæde. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det blev også lidt dansk på den efterfølgende placering, da amerikanske Christian Simonson red sig ind på tredjepladsen med 75,60% på den danskopdrættede DV-vallak Son of a Lady e. Soreldo/ Welt Hit II (opdr. Trine og Allan Severinsen).

Klassens resultat.

Stævnet start - og resultatlister. 

Copyright Ridehesten.com
Christian Simonson og Son of a Lady. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner