Ponyryttere varmer op til DM (video)

04-07-2018 19:14

Camilla Tiefensee Schrøder

Nu er der kun få dage til DM i military for ponyer løber af stabelen på Søborggård Rideklub i Nordsjælland. Som optakt til mesterskabet holder klubben samling for de unge ryttere i denne uge med fokus på både træning og fællesskab

Copyright Ridehesten.com
Luna Ricther og Sissi Tento i dagens træning hos Mia Hastrup sammen med de øvrige ponyryttere. Foto: Ridehesten.com/Camilla T. Schrøder
Nyheden fortsætter efter annoncen

Militarysamlingerne er vigtige for de unge militaryrytteres sammenhold. Her bliver de både rystet sammen og rustet til sæsonens mesterskaber. Lige nu er ponyrytterne til samling på Søborggård Rideklub, hvor de får finpudset de sidste detaljer inden weekendens DRF-mesterskab for ponyer.

Coaching og fællesskab
Samlingen er for de ponyryttere, der skal ride DM, EM og NM samt junior- og ungrytterne, der fornylig red DM og muligvis snart skal til NM. Derudover deltager en flok ryttere i militaryridelejr, så rytterne tilsammen udgør en bred gruppe på 46 personer.
I løbet af ugen har ytterne trænet både med og uden deres heste. Som noget nyt er der i år blevet sat mere fokus på den del af træningen, som foregår ved siden af selve ridningen, og det har været lærerigt, fortæller ponyrytteren Anna-Sofie Lyndgaard Zeltner i nedenstående video.
To forskellige coaches har hjulpet med fysisk og mentaltræning, og så har der naturligvis været undervisning i både dressur, springning. Torsdag eftermiddag sluttede rytterne af med en tur på den terrænbane, som de også skal ride på ved DM i weekenden. Det er dog ikke nøjagtig de samme forhindringer som til DM, de øver sig på.
– Det ville jo være unfair konkurrence, pointerer Mia Hastrup, som har trænet rytterne på både spring- og militarybanen.

Kamp om DM-guldet
Som det blev nævnt på Ridehesten.com tidligere på ugen er der i år rekordmange ponyryttere tilmeldt til DM. Og spørger man de fire af dem, som også er udtaget til EM-holdet, hvem der er favorit til at vinde, trækker de på skuldrene og smiler lidt til hinanden.
– Det er svært at forudsige, hvem der vinder, siger Astrid Vibe Skovgaard, som selv har vundet DM i 2016. – Military er tit lidt mere uforudsigeligt i forhold til de andre discipliner. Vi er flere på samme niveau i toppen, så det er ikke ligesom ved DM i dressur, hvor man kan være ret sikker på forhånd på, at Cathrine Dufour vinder, siger hun.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Som én stor familie
Line Bøgh Sørensen, Anna-Sofie Lyndgaard Zeltner, Luna Ricther og Astrid Vibe Skovgaard, som Ridehesten.com har talt med, er glade for det fællesskab, som samlingerne danner grundlag for.
– Folk er nede på jorden og gode til at hjælpe hinanden. Vi er næsten som en lille familie, fortæller pigerne, som også har sovet i samme telt hele ugen.
– Så er vi jo nødt til at holde hinanden ud, tilføjer Astrid Vibe Skovgård med et ironisk grin til de andre piger.

Se startlisterne.

Copyright Ridehesten.com
Sidste finpudsninger inden weekendens store stævne. Mia Hastrup hjælper Nicole Havskov med at finde det rette bid. Foto: Ridehesten.com/Camilla T. Schrøder

 

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner