Pony- og ungrytterne kæmpede i Hagen

14-06-2014 06:59

Det danske pony- og ungrytterhold kæmpede bravt for placeringerne ved Nations Cuppen i Hagen fredag og leverede flere gode præstationer

Copyright Ridehesten.com
Cecilie Topp og Feivel In The Sky - her ved JBK Horse Festival tidligere i år.

Fredag formiddag indtog ponyerne springbanen ved Future Champions i tyske Hagen. Her var hele ni nationer til start, og det danske hold, der bestod af Freja Sidal Mortensen på Klooster’s Showmann II, Benedikte Rie Truelsen på Strattonstown Nearly Gone, Cecilie Topp på Feivel In The Sky og Clara Hallundbæk på Pauldarys Pocket Rocket var klar til at levere deres bedste på springbanen.

Desværre var holdet ramt af uheld allerede fra starten, da Freja Sidal Mortensen og Klooster’s Showmann II måtte udgå, hvilket lagde et stort pres på de resterende tre ekvipager. Benedikte Rie Truelsen og Strattonstown Nearly Gone kom gennem banen med otte fejl, hvorefter Cecilie Topp og Feivel In The Sky brillerede med en flot nulrunde Clara Hallundbæk og Pauldarys Pocket Rocket endte på otte fejl efter første runde på den 130 cm høje bane. Det førte til, at danskerne indtog en sjetteplads inden anden runde.

Benedikte Rie Truelsen og Strattonstown Nearly Gone sprang fejlfrit gennem anden runde, mens Cecilie Topp og Feivel In The Sky desværre også måtte udgå. Dette gjorde, at holdet blev diskvalificeret, og Clara Hallundbæk og Pauldarys Pocket Rocket ikke fik mulighed for at bevise deres værd i anden runde. Danmark sluttede derfor på sjettepladsen.

Nations Cuppen blev vundet af Storbritannien efterfulgt af Tyskland på andenpladsen og Frankrig på tredjepladsen.

Fredag eftermiddag var det ungrytternes tur til at prøve kræfter med den 140 cm høje bane blandt de ti startende nationer.

Det danske hold bestod af Mathias Nørheden Johansen på Tripoli, Julie Meiland Hansen på Coolman, Gitte Dahl på Conan og Camilla Ernst på Carre.

Med start nummer syv var Mathias Nørheden Johansen og Tripoli første dansker i ilden, og de klarede banen med fire fejl, mens Julie Meiland Hansen og Coolman fik otte fejl, Gitte Dahl og Conan endte med 16 fejl, og Camilla Ernst og Carre sluttede med fem fejl. Alt i alt endte danskerne efter første runde med 17 fejl. Det betød, at danskerne desværre ikke gik videre til anden runde og endte på en samlet ottendeplads.

Nations Cuppen blev vundet af Holland, mens Tyskland indtog andenpladsen og Italien tredjepladsen.

Se flere resultater HER

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen