Pony- og childrenryttere rider NM-kval på Vilhelmsborg

06-05-2022 20:12

Annika Knudsen Lorentsen

I denne weekend er der landsstævne for pony- og childrenryttere på Vilhelmsborg, hvor Danish Derby Horse Shows blandt danner rammen om endnu et stævne på Det Nationale Hestesportscenter. Den første stævnedag er veloverstået og dagen sluttede med NM-kvalifikationsklasser for pony og children

Copyright Ridehesten.com
Jessica Holm Svensson med Sabrina Fair. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Danish Derby Hestesportsrideklub er værter for landstævner både i denne weekend og i næste weekend på den store springbane på Vilhelmsborg, hvor det i denne weekend er pony- og childrenrytterne der er til start. 

Dagen i dag bød på en lang række klasser fra LB for children til MA for pony, og dagen sluttede med NM kvalifikationsklasser. 

Den første kvalifikationsklasse var for kategori 2-ponyerne, og her lykkedes det Jessica Holm Svensson med Sabrina Fair at tage sejren efter et hurtigt og fejlfrit ridt. I alt red otte ekvipager fejlfrit, men ingen var i nærheden af at ride i samme tid som dagens vinder, der sluttede med en ridetid på 66,58 sekunder. 

Andenpladsen i klassen blev Kamilla Sofia Allerslev Hek med My Diamond, mens Emilie Øvlesen med Carnhill Bertas Lad e. Moores Clover tog tredjepladsen. Kamilla red i tiden 71,29 sekunder, mens Emilie red i 71,56 sekunder. 

Copyright Ridehesten.com
Palma Sophie Gry Jansson-Christensen med Bodyssee des Avelines. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen

Palma i top for kategori 1
Både kategori 2 og 1-pony kvalifikationsklasserne blev afviklet på en MA2* bane, og hos kategori 1 blev det Palma Sophie Gry Jansson-Christensen der tog sejren. Det gjorde hun i sadlen på Bodyssee des Avelines e. Radco d'Houtveld/ Randel Z. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Andenpladsen blev Magdalene Rose Mikkelsen med Attyrory Rebel, mens tredjepladsen blev Emily Filippa Windtberg med Strattonstown Nearly Gone e. Birdhill Clover. I alt red syv ekvipager fejlfrit i klassen, og dermed blev alle fejlfrie ryttere placeret i dagens NM-kvalifikation. 

Noah Just Broch bedst for children
I childrenrytternes NM-kvalifikation var der i dag 16 ekvipager til start. Fire lykkedes med at ride fejlfrit på den 120 cm høje bane og hurtigst af dem var Noah Just Broch med Price Dance e. Party Dance/ Cantus (opdr. Christian Kjær). 

Både anden- og tredjepladsen blev vundet af Anna Ley som red fejlfrit i sadlen på både Sikita e. Stolzenberg/ Lambrusco Ask (opdr. Aksel Rasmussen) og Errando e. Argentinus/ Lys de Darmen. 

I morgen er der igen NM-kvalifikationsklasser på programmet, hvor ponyrytterne skal ride S-klasser, og childrenrytterne igne skal ride LA2* 120 cm. 

Start- og resultatlister.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing