Peter Flarup vinder DM for syvende gang

05-07-2015 20:53

Anne-Sofie Schou Munk

Der blev målt temperaturer på op til 32,5 grad da ryttere og heste skulle gennemføre terrænspringningen på Lundegården i Høsterkøb nord for København

Peter Flarup kunne dog fortælle om Stald Mejses Frankie e. Federico XX / Ak’s Rush og varmen:

- Han er fuldstændig upåvirket af varmen. Vi har prøvet det meget værre i Hong Kong,. Det kan tænkes at det er fordi vi rider så stærkt, at luften faktisk hjælper til med at afkøle hestene.

Peter Flarup udtrykte glæde ved at have endnu et mesterskab i hus, men gav også klart udtryk for at årets vigtigste mesterskab var EM i Skotland, og det der primært trænes i mod.

Anne Dorte Møller og Mr. Chaplin fik sølv og Ole Bay Jensen på Harry Potter e. Heartbeat / Askar X fik bronze

DM for Junior/Young rider

I military er junior og youngrider mesterskabet samlet i et, og man kan få lov at ride mere end en hest i finalen. Peter Flarup begrunder det med at der er så få der rider military, i sær på det her niveau.

Det betød i år, at det var samme vinder der vandt både sølv og guld. Tobias Jørgensen tog guldmedaljen på Moi Caprice Baunehøj, mens hans anden hest Priors Cabbo,  fik to tidsfejl på terrænbanen og tog sølvmedaljen.

Bronzen gik til Matilde Skrædderdal Andersen på Skrædderdals Annabell, der også var fejlfrie i terrænet. Ret flot, når man tænker på, at Annabell faktisk er en pony.

Medaljeoverrækkelsen og den faste tradition med en omgang vand, når man har vundet et mesterskab, er også anderledes en under traditionelle spring- og dressurmesterskaber. Rytterne kommer til fods til præmieoverrækkelsen, og er der heste med, er de ikke sadlet op.

Peter Flarup slap helt for at blive smidt i vandet, mens Tobias Jørgensen fik en tur med vandslangen nede ved vaskepladsen.

Videoer

Ridehestens fotograf var tilstede under dagens terræn. Husk og se billederne her på siden i næste uge!

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen