Paradressur i gang

21-08-2013 18:36

Signe Wiese

De danske ryttere placerer sig pænt efter første del af holdkonkurrencen i paradressur

Copyright Ridehesten.com
Stinna Tange og Steffi Graf.

12 ryttere i grad Ib og 15 ryttere i grad IV indledte i dag ECCO FEI European Championship. Klassen blev præsenteret af med præsenteret af Slotsdal Ejendomme.

Grad IV
Først gjaldt det de mindst hæmmede ryttere i grad IV, hvor favoritten Sophie Wells fra Storbritannien viste sig overlegen. Med hesten Valerus e. Flemmingh scorede hun 74,33% og lagde dermed i komfortabel afstand til klassens øvrige deltagere.

Nummer to blev belgiske Michele George på sin syvårige hoppe Saganne,e. Sandro Hit, der gik til 70,50%. Lige efter hende endte danske Line Kongensgaard og hesten Laponio e. Laurentio. De præsterede til 70,40%, og har mere i sig til de kommende dages klasser, forsikrer Line Kongensgård:

- Jeg var en smule nervøs i dag, så jeg gav den ikke fuld gas. Jeg satsede på at ride sikkert.

Danmarks anden rytter i klassen, Line Thorning Jørgensen, red til 68,90% på Di Caprio, hvilket rakte til en 5.plads.

Grad Ib
I klassen for de næstmest hæmmede ryttere udmærkede 3 ryttere sig med procenter over 70. I toppen endte østrigske Pepo Puch og Fine Feelings S e. Fabriano, med 75,40%. Dernæst kom Ricky Balshaw fra Storbrittanien, der på den danske hest Lit Enggaards Solitaire e. Blue Hors Soprano red til 73,24%. Klassens danske deltager, Stinna Tange, blev med sin hest Steffi Graf e. Graf Oldenburg nummer tre med 71, 24 %. Makkerskabet mellem de to er blot 4 måneder gammelt, men kører allerede rigtig godt, siger Stinna Tange:

- Hun har udviklet sig fantastisk hurtigt, og hver dag har jeg en god ridetur på hende. Jeg går ikke målrettet efter medaljer her, når vi kun har kendt hinanden så kort tid, men det er fedt at føle, at publikum er med.

I morgen fortsætter holdkonkurrencen i paradressur med klasser for grad Ia, II og III. Fredag begynder den individuelle konkurrence.

Se start- og resultatlister HER

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen