Online blanket til anmeldelse af foling

13-05-2009 13:46
Avl|
Har din hoppe folet, så bør du udfylde en følanmeldelse og sende den til Landskontoret for Heste uanset resultatet af folingen. Kan du ikke finde blanketten?

Landskontoret for Heste udsender automatisk med et hvert kvitteringsbrev den såkaldte følanmeldelsesblanket. Så har du en drægtig hoppe, så burde du også have blanketten liggende. Imidlertid sker det ofte , at når man når frem til foråret, hvor føllene melder deres ankomst, så er følanmeldelsesblanketten blevet væk. Via linket til højre finder du blanketten på Dansk Landbrugs Rådgivningscenters hjemmeside og kan selv printe den ud til manuel udfyldning. For at undgå ekstra gebyrer skal blanketten indsendes seneste 40 efter foling og det anbefales af statistiske hensyn, at man indberetter folingen uanset resultatet.

Læs også

Har du helt styr på longering?

18-04-2021 07:02, af Marie Helene Rigård Rohleder

Opnå en stærk smidig og symmetrisk hest gennem longering. I samarbejde med fysioterapeut til både hest og rytter Rikke Riis tilbyder Ridehesten nu et online kursus i korrekt longering

Så er der åbent hus hos Helgstrand

17-04-2021 13:36, af Marie Helene Rigård Rohleder

Helgstrand Dressage inviterer til Åbent Hus online lørdag kl. 14. På programmet er der både fremvisning af hingste og præsentationer fra Helgstrands afdelinger i USA og Tyskland 

Giv præstationshesten den rigtige start

16-04-2021 15:20, af Marie Helene Rigård Rohleder

Dansk Varmblods region 6 holder et gratis online foredrag om fodring af avlshoppen og præstationshesten  onsdag d. 21 april 

Tvillingefødsel endte tragisk

26-03-2021 17:43, af Marie Helene Rigård Rohleder
Avl|

Tina Skovby fra Djursland havde glædet sig til at få føl på sin avlshoppe Østegaards Lambada. I sidste uge folede hoppen tre uger for tidligt, og til Tinas store overraskelse lå der et sæt tvillingeføl i boksen 

Den gode drægtighed

21-02-2013 06:58, af Nina Marie Villadsen

Med viden om risikofaktorer og hvordan de håndteres, kan hesteejeren hjælpe hoppen til en optimal drægtighed og succesfuld foling

Dækken og manglende opsyn koster hest livet

02-12-2020 07:07, af Britt Carlsen

I sommer blev en vallak i 20'erne reddet fra en mark i England, efter anmeldelse fra forbipasserende, der bemærkede, at noget var galt med hesten - store sår under dækkenet blev åbenbaret 

Foling gik helt galt - men endte lykkeligt

10-09-2012 07:45, af Maja Golles
Da Karen Gaarsmands Blue Hors Don Schufro-hoppe Zana skulle fole med sit første føl tidligere på året, gik alt tænkeligt galt, men takket været en lynhurtig indsats fra dyrlægerne lykkedes det at redde både hoppe og føl

Sæson for føl

15-05-2016 07:44, af Niels Clemmensen
Avl|

Foråret er føltid, og lige nu kommer de små søde føl til verden rundt omkring hos landets håbefulde avlere

Hvordan passer du godt på dit nyfødte føl?

28-03-2021 15:15, af Astrid Sørensen

Vi er næsten lige trådt ind i foråret, hvilket er ensbetydende med, at følsæsonen er skudt i gang. Men hvordan sikrer du dit nyfødte føl den bedste start på livet?

Kanonslag kastet efter 3-årig ponyrytter

24-10-2019 14:57, af Thomas Bach Jensen

Politiet fik tirsdag aften en anmeldelse om, at en forbikørende bilist havde kastet et kanonslag ud af bilen mod en 3-årig ponyrytter, som faldt af, da pony blev skræmt

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Annika Knudsen Lorentsen

Annika Knudsen Lorentsen
25 28 60 63
akl@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Reaktion på Helgstrands nyhedsbrev i dag

13-04-2021 17:26, af Kristine Ulsø Olsen

Nyhedsbrevet ”Opdatering vedrørende manglende indsyning af 3-års hingste” fra Helgstrand Dressage i dag har medvirket til at Dansk Varmblod nu har lavet en redegørelse af forløbet omkring 10-dages testen fra deres side

Farvel til en danmarksmester i paradressur

12-04-2021 09:56, af Kristine Ulsø Olsen

Sidste års danmarksmester, Tina Chabert Jensen, mistede i sidste uge sin mesterskabshest og bedste ven, da Ælling måtte aflives grundet akut tarmslyng

Dorothee Schneider mister hest og er selv indlagt

19-04-2021 08:52, af Annika Knudsen Lorentsen

I forbindelse med præmieoverrækkelsen ved stævnet i Pforzhein faldt tyske Dorothee Schneider af sin hest Fohlenhofs Rock'n Rose, da hoppen kollapsede og døde formodentligt som følge af et brud på hovedpulsåren

Mistede hest til kolik: Transportør fandt en ny

16-04-2021 10:45, af Marie Helene Rigård Rohleder

For tre uger siden mistede Preben sin bedste ven på operationsbordet på Højgaard Hestehospital. Det var hestetransportør Jens Overgaard, som kørte hesten til hospitalet, og bagefter besluttede han at hjælpe med at finde en ny rolig koldblodshest til Preben, som bor på et bosted. I går flyttede shiren Kong Arthur ind 

Fra narkohandler i Spanien til ridehest i Danmark

18-04-2021 12:00, af Marie Helene Rigård Rohleder

Mette Weye tog til Spanien for at arbejde og fandt ved et tilfælde sin drømmehest Alondra, som var blevet konfiskeret fra en 16-årig narkohandler. Hun tog Alondra med hjem til Danmark, men det var ikke helt uden besvær 

Per Vintersbølle og Michellino genforenet

11-04-2021 09:09, af Thomas Bach Jensen

I forbindelse med elitehingsten Michellinos 30-års fødselsdag manden, der importerede hingsten, Per Vintersbølle, aflagt Michellino besøg på Østergaard

Sodashi – det hvide lyn fra Japan (video)

15-04-2021 10:45, af Thomas Bach Jensen

I japan kniber det for alle galopheste med at følge med den hvide hoppe Sodashi, der foreløbigt er ubesejret

Tre Grand Prix-heste med til Hagen

13-04-2021 15:03, af Kristine Ulsø Olsen

Daniel Bachmann Andersen som sidste år gik selvstændig, glæder sig til at gå en spændende stævnesæson i møde. Om en uges tid drager han afsted mod det internationale stævne i Hagen, hvor han medbringer intet mindre end tre heste i Grand Prix-klasserne

Pressemeddelelse fra Helgstrand Dressage

14-04-2021 19:42, af Annika Knudsen Lorentsen

Som tilbagemelding på gårsdagens udmelding fra Dansk Varmblod vedrørende 10-dages testen, har Helgstrand Dressage nu udsendt en pressemeddelelse. Læs den her

Laila Pedersen ny rytter på Stutteri Ask

14-04-2021 12:48, af Thomas Bach Jensen

Berider Laila Pedersen, der senest har været ansat hos Nordentoft Equestrian og tidligere på Katrinelund igennem flere år, er blevet ansat som springrytter på Stutteri Ask