Omspringning om medaljer ved OL

17-08-2016 18:25

Britt Carlsen

OL

Det blev en gyser i dag, da holdkonkurrencen i springning blev afgjort ved OL i Rio. Fire hold var fejlfrie, men det var Frankrig, som kom til finalen med 1 fejl der overlistede alle og tog guldet - og så måtte Tyskland i omspringning mod Canada

Copyright Ridehesten.com
Det guldvindende franske team fra venstre: Roger Yves Bost, Penelope Leprevost, Kevin Staut og Philippe Rozier.

Tyskland, USA, Holland og Brasilien kom til holdfinalen onsdag uden fejl, mens Frankrig var lige i hælene på de førende nationer med en tidsfejl. 

Frankrig lagde omgående pres på konkurrenterne, da Pilippe Rozier fik en tidsfejl, og Kevin Staut fulgte op med et fejlfrit ridt, det hele faldt på plads for franskmændene, da Roger Yves Bost fik en tidsfejl, så var Frankrig sikret guldet. 

USA åbnede med Kent Farringtons ene tidsfejl, men da Lucy Davis fik fire fejl, kunne McLain Ward blot holde amerikanernes 5 fejl med et fejlfrit ridt, det gjorde han. USAs Madden var blevet blevet trukket fra startlisten i dag. Hun har været ankerrytter på holdet gennem flere år, men som McLain Ward sagde, der var ikke noget at grøre ved det, men bare kæmpe på.

De fem fejl skulle dog vise sig at række til sølvmedaljen, for tyskerne, der havde set så sikre ud de to foregående dage, floppede i dag,hvor både Ahlmann, Michaels-Beerbaum og Daniel Deusser fik nedslag, det var så op til holdkaptajn Ludger Beerbaum at redde den tyske ære, men det krævede et fejlfrit ridt, og i så fald slulle tyskerne ud i omspringning mod Canada. 

Canadierne kom til finalen med fire fejl, men fejlfrie rinder af Tiffany Foster og Eric Lamaze og fire fejl af Yann Candele resulterede i 8 fejl, præcis det samme som tyskerne, da Ludger gjorde det, alle ventede, og red 0.

Brasilien der var stækket af at have fået diskvalificeret en rytter, kunne ikke være med i topkampen, da alle tre resterende ryttere fik nedslag. Et fejlfrit ridt af Pedro Veniss, som red sidst, kunne have sikret dem en omspringning, og der lød kollektiv ærgelsesudbrud fra publikum, da der faldt en bom til jorden

Tyskland mod Canada
I omspringningen var både Christian Ahlmann, Meredith Michaels-Beerbaum og Daniel Deusser fejlfrie, mens Canadierne samlede 8 fejl op, og så var bronzen tysk.

Copyright Ridehesten.com
Fra venstre sølvvinderne fra USA, guldvinderne fra Frankrig og bronzevinderne fra Tyskland.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen