Omgang med heste giver lederevner

27-09-2015 08:38

At omgåes et levende væsen på et halvt ton giver blandt andet selvindsigt, gennemslagskraft og gode samarbejdsevner

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Jorst, milliardær, direktør og Grand Prix-rytter i dressur - her på Vitalis

Mennesker ændrer sig når de omgås heste. Det er en af årsagerne til, at heste i dag benyttes som psykoterapeutisk-redskab i behandling mod stress, depression, misbrug, dårligt selvværd og traumatiske oplevelser. Nu bruges hesten blandt andet også til kurser, hvor ledere kan komme for at blive bedre til deres job.  

Man kan godt tvinge en hest frem, men det giver sjældent det bedste resultat. Det er langt bedre at få hesten til at nyde, at der sidder en rytter på dens ryg og udstikker målet, selv om det egentlig er hesten, der skal gøre det hårde arbejde. 
”Hesten er totalt ligeglad med om du er topchef, mellemleder eller hvad du får i løn. Hesten forholder sig til det du spiller ind med – er du rolig, tydelig i din kommunikation, tager du ledelse og virker afbalanceret vil hesten acceptere dig og følge dig” siger ledelsesrådgiver Charlotte Gad Køhlert. "Ydermere er heste meget følsomme på vores signaler, og de reagerer på direkte og indirekte tegn fra os. Hver gang en hest ikke reagerer som ønsket, er det fordi man ikke har kommunikeret godt nok."   Det som hesten lærer os, kan altså bruges når vi omgåes andres mennesker og også omsættes til ledelsesstrategier. 
Charlotte Jorst, grundlægger af Skagen ure og Grand Prix-rytter i dressur fortæller, at hun kan være fuldstændig umulig og stresset, men når hun kommer ned til hestene bliver hun i godt humør – som hestemenneske såvel som leder er det nødvendigt at kunne parkere problemerne på sidelinjen.  

Der er lavet flere undersøgelser omkring hestens positive påvirkning på mennesker. I 2011 slog britiske forskere fra Brighton University fast, at ridning blandt andet stimulerer en positiv tankegang hos udøverne. Svenske forskere er også kommet frem til konklusionen, at ”hestepiger bliver gode ledere.”
For nyligt satte Morgenavisen Jyllandsposten fokus på hestes evner i deres karriere-sektion. 
 


 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen