Om lidt skal ridesporten lægges i graven

11-11-2023 06:43

Pia Thrane og Ane Gramkow

I dette læserbrev beder Pia Thrane og Ane Gramkow hestebranchen reflektere over den måde, ridesporten afvikles på herhjemme, hvor amatører er i direkte konkurrence med professionelle, hvilket ellers er ganske usædvanligt sammenlignet med andre sportsgrene

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Læserbrevet er et udtryk for skribenternes personlige holdninger. 

Dansk Ride Forbund og de professionelle ryttere må være deres ansvar bevidst, hvis ikke vi alle snart skal opgive vores sport.

I 1980’er og 1990’erne var der klubstævner (D-stævner) nærmest hver weekend samt mange distriktsstævner (C-stævner) hen over sæsonen. Der var ingen problemer med at fylde klasserne, og der var dressur på 2-3 baner alle stævnedage.

Dengang havde klubberne en træner, der aldrig kunne drømme om i en weekend at stille op og vinde i samme klasser, som dennes elever red. Der var ordentlighed; en selvfølge blandt beridere, trænere og andre, der levede af at have med heste at gøre.

I de seneste år har vi været meldt til flere stævner, hvor stævnet enten er blevet aflyst, eller klassen er blevet aflyst pga. for få tilmeldinger. Hvordan kan det være? Hvad har ændret sig?

Amatører mod professionelle
Hvis man som amatørrytter blot en gang rider til 60% i Intermediaire I til et B-stævne, så er reglerne således, at denne rytter for al evighed er udelukket fra at ride D-stævner.

Lignende regler gælder ikke længere op i rækkerne. Ryttere, der har startet internationalt samt større mesterskaber som VM og OL, må gerne starte C-stævner...

Gilpa

Se alle abonnementtyper her

Allerede abonnent? – Log ind her

 

Du finder artiklen i magasinet Ridehesten november 2023 s. 66-69, som kan købes på vores webshop eller via abonnement.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen