Olympisk medaljetager er gået bort

25-06-2014 16:34

Den mangeårige franske landsholdrytter Hubert Bourdy er afgået ved døden i en alder af 57 år

I dag blev der holdt et minuts stilhed på stadionet, der om få måneder skal danne rammen og WEG og lige nu er vært for testkonkurrence forud for verdensmesterskabet. Det skete for at ære den franske springrytter Hubert Bourdy, som døde af kræft tirsdag morgen klokken halv fem - i en alder af 57 år.

- Han var en stor personlighed og et ægte hestemenneske som inspirerede mange mennesker. Trods hans sygdom var han til stede ved mange store FEI arrangementer, heriblandt World Cup finalerne i Lyon i april og det firestjernede stævne i Bourg en Bresse for tre uger siden. Hans talent og humor vil blive savnet, siger John Roche, der er chef for springning hos det internationale rideforbund, FEI.

Hubert Boudy stammede fra byen Troyes i det nordøstlige Frankrig og begyndte at ride i en alder af 11 år. I 1983 blev han for første gang udtaget til det franske landshold, og efterfølgende årtier tog han sejre ved både middelhavsmesterskaberne, de franske mesterskaber og EM.

Ved OL var på med til at vinde hold-bronze i både 1988 og 1992. Han vandt desuden bronze ved WEG i Stockholm, på hesten Morgat.

Han pensionerede sig selv fra sporten i 2009 og helligede sig derefter sit hestehandelsfirma på fulds tid. Han var blandt andet med at at opdage heste som Cyrenaika, Flèche Rouge, Olympic og Centino du Ry.

Kilde: FEI

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen